Радев и Борисов „заровиха томахавката“

0
123
радев
СНИМКА: АРХИВ

Премиерът приветства идеята на президента за единен орган за борба с корупцията

 

След като през последните дни имаше сериозно напрежение между ГЕРБ и президентството днес президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха в опит да изгладят възникналите противоречия. Това стана ясно от съобщение на прессекретариата на държавния глава. Двамата са разговаряли в президентството по инициатива на Борисов и са стигнали до общата позиция, че държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси.

Президентът и премиерът са обсъдили въпроси, свързани с укрепването на сектор „Сигурност“, реформите в правосъдието, проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

На срещата е било изтъкнато значението на взетите решения на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 30 май т.г. за подобряване на мотивацията на служещите в сектор „Сигурност“ и за ускоряване реализацията на проектите за модернизация на Въоръжените сили.

Президентът и премиерът са единодушни, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост. Според прессъобщението Борисов е оценил високо призива на президента за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. Създаването на подобен орган фигурира в предизборната програма на ГЕРБ и е част от управленската програма на правителството.

Министър-председателят е запознал президента с резултатите от проведените наскоро свои посещения във Франция, Германия и Хърватия. Държавният глава пък е разказал за своите визити в региона на Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Черна гора и Италия.