Само в Breaking.bg: Кирил Добрев щял да подаде оставка, но нямал желание

0
1285
Оставката на Кирил Добрев още тъне в мистерия.

Изпълнителното бюро на БСП дори не е обсъждало въпроса

Стефан Ташев

Аз съм си подал оставката още в понеделник, но Изпълнителното бюро на БСП не ми я прие. Това заяви миналата сряда пред агенция “ПИК” зам.-председателят и член на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев. На 18 май Добрев обяви пред Нова телевизия, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ спечелят европейските избори. Но към момента оставки подадоха лидерът на партията Корнелия Нинова и шефът на предизборния щаб Георги Свиленски.

Каква е истината около мистериозната оставка на Кирил Добрев ? Breaking.bg се опита да я открие като потърси членовете на Изпълнителното бюро на БСП, присъствали на заседанието на 27 май, ден след загубата на столетницата на изборите.

Кирил Добрев подаде само устно оставка. Заяви, че ако партията прецени, че се е провалил на изборите и вече не е нужен, да го освободи. Въпросът не бе обсъждан дори, не е и записан в протокола на заседанието”, коментира пред Breaking.bg шефът на столичната организация на БСП и член на ИБ Калоян Паргов.

От останалите членове на бюрото Крум Зарков обясни, че е е зает в срещи и не може да коментира, а кметът на Гоце Делчев Владимир Москов каза, че не е присъствал на заседанието в понеделник и не е запознат.

Атанас Зафиров първо каза, че е зает, а после добави, че такива неща не се коментират по телефона. Бригадир Аспарухов, д-р Радослав Гайдарски, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Деница Златева и Вяра Емилова не си вдигнаха мобилните телефони.

От думите на шефа на столичните социалисти излиза, че Кирил Добрев е искал да подаде оставка устно, но нямал желание да го стори. Нещо повече сред социалистите върви упорита мълва, че Корнелия Нинова държи Добрев да стане и.д. лидер на столетницата до изборите на нов председател на БСП. В ГЕРБ оставка заради изборите подаде вторият човек в партията Цветан Цветанов, докато в столетницата остават само с обещания.

Очаква се на 8 юни на заседание на Националния съвет на партията въпросът за оставката на Добрев да бъде повдигнат отново от членове на съвета.