Атанас Зафиров: Ваня Григорова е поредният неблагодарник, използвал БСП за лични амбиции

0
68
Атанас Зафиров

Тя стана съпричастна на модела на ГЕРБ, заяви зам.-председателят на БСП

Когато се появи възможност да управляваме, веднага се появяват и дубликати – „спасители“ и „месии“. Ваня Григорова е пример за опит за превземане на партията отвътре, поредният неблагодарник, използвал БСП за лични амбиции. Тя стана съпричастна на модела на ГЕРБ, заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на Нова.

„Нагледахме се през годините на хора, използвали БСП като ракета носител, за лични амбиции. Много бързо след това забравяха на какво дължат успехите си. Григорова е класически такъв пример, и то пресен. Тя много бързо ще разбере, че без подкрепата на БСП резултатът ѝ ще бъде различен. За няколко месеца четири пъти излъга избирателите си. Обещаваше да вдига заплатите, но най-напред вдигна своята”, посочи той.

По думите му на 1 май ще има събрание на ляво-патричното център пространство.

„Само БСП е принципна и последователна, не се поддадохме на внушенията да не бъдем срещу модела на ГЕРБ. Направихме си изводи – не налагаме хора на всяка цена. Понякога те доказват, че имат коренно различни намерения. Елена Йончева е поредното разочарование. Борбите ѝ са били театър, издигането ѝ от ДПС е морален проблем. Тя нанася щета на политическата система. За кандидатите за евродепутати ще заложим на хора, доказали, че могат да защитават националните интереси, дори и подложени на големи изкушения – сплав от нови и познати лица“, категоричен е Зафиров.