Скандал с фенката на Путин Клеър Дейли в Поморие

0
195
Клеър Дейли

Ирландската евродепутатка, оплюла България, бяга от журналисти и кмета на града

Грандиозен скандал се разиграва в Поморие в момента с лявата евродепутатка от Ирлания Клеър Дейли, която пристигна да защити нейни сънародници, отказващи да плащат такси за имотите си в Сънсет ризорт. За нейно съжаление тя попадна на журналисти с въпроси, което силно я ядосаха, съобщава сайтът Флагман.бг.

В 9 ч. В хотела трябваше да започне експертна среща по способа „Медиаторство“ за разрешаване на частно-правния спор между собственици на апартаменти от Ирландия и инвеститорите на комплекса. Курортното селище се състои от хотелска част и апартаменти, които са разпродадени на собственици от най-различни държави.

Единствените, които създават проблеми от години, са ирландци, обединени в специфична общност, която от известно време се оглавява именно от евродепутата Клеър Дейли – от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред. Тя днес е в България, за да се включи в протестните действия за свалянето на българското правителство и е срещу главния прокурор Иван Гешев. Клеър включи в резолюцията за България в ЕП миналата седмица будещата недоумение констатация, че върховенството на закона у нас не е на нужното ниво в Поморие. Това постави кмета на града Иван Алексиев в ситуация вече седмица да пита защо Поморие се дава като пример в негативен план в един частен имотен спор. От години именно ирландците, които са останали около 300 души, не искат да заплащат годишната такса за поддръжка на общата инфраструктура, те са и в режим на етажна собственост.

Дейли отказа да отговаря на журналисти, защото не очакваше да й бъден поставен въпросът за конкретика на обвиненията й към България, в частност в Поморие. Тя напусна залата, където я очакваха експерти от EVN, МРРБ, Общината и ръководството на Сънсет ризорт, допълва Флагман.бг.

В 09:00 ч. пристигна и кметът, който от вчера бе подготвил за нея въпроса дали самата тя или неин близък роднина има имот в Сънсет ризорт. В това време обаче обидената Клеър се намираше в апартамент на един от ирландците, обидена за това, че журналистите й задават въпроси. Експертната среща към момента тече. Коя е Клеър Дейли четете тук.

Около 09:30 ч. медиаторът се качи в един от апартаментите и след около 10 минути увещаване успя да доведе г-жа Дейли. Тя склони да влезе във фоайето, след като й бе обяснено, че кметът на Поморие иска да я посрещне официално като гост от висок политически ранг. Във фоайето се разрази нов скандал, в който вече главен герой бе Иван Алексиев, настояващ за конкретни отговори в какво качество е тук евродепутатът и чии интереси идва да защити. Разговорът протече около 15 минути, след което Дейли, Алексиев и медиаторът влязоха в заседателната зала.