Третата в листата на БСП се пробвала на кастинг за политици при Слави (Видео)

Оказа се, че лондонската банкерка не знае кои са финансовите министри .

0
1172
бсп
Цветелина Петкова

Тя никога не е имала нищо общо с левицата и БСП, обявиха недоволни социалисти

Цветелина Пенкова, която беше избрана на трето място в евролистата на БСП, е започнала политическите си опити в „Шоуто на Слави“. Преди да отиде на „Позитано“20, за да се състезава за евродепутат, миналата година тя си е опитала късмета в кастинга за политици на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Видеоклип от участието й през февруари 2018 г. беше публикуван на страницата на шоумена във Фейсбук преди два дни, когато Пенкова дори не си е мечтала, че ще стане трета в евролистата на БСП след тайното прегласуване, пише Фактор.

Пред екипа на Трифонов тя разказва, че е магистър по Финансова икономика в „Оксфорд“ и живее в Лондон, както и за работата си като инвестиционен банкер в британската „Роял банк ъф Скотланд“. Тя обаче не знае имената на финансовите министри на България и Великобритания по това време и признава, че това е проблем: „Трябваше да знам отговора на този въпрос, ще си взема забележка“.

Посочва още, че най-голямото предизвикателство за нея, ако един ден се включи активно в политиката, ще е преодоляването на разделенията в българското общество. Цветелина Пенкова е зам.-председател на клуб „Милениум“, който бе сформиран през март 2016 г. в двореца „Врана“. Организацията определя себе си като „мисловен кръг“ на млади българи, родени след 01.01.1981 г., учили или все още учещи в чужбина и приема девиза „Да бъдем патриоти без граници“.

Редови социалисти останаха изумени от попадането на Пенкова в листата снощи.

Чак сега прочитам биографията на третия в евролистата на БСП – това място в същност е 2-ро при днешната класация. Една жена – Цветелина Пенкова, която от 2014 г. работи в Лондон като инвестиционен банкер и никога не е имала нищо общо нито с левицата, нито с БСП. Тя е „шведка“, а ние, левите в България, сме от „Уганда“. Няма как „шведка“ да ни представлява. Нищо не разбирам. А имам претенции, че познавам БСП“, написа във Фейсбук снощи Юрий Борисов, бивш главен редактор на вестник „Дума“, който напусна соцпартията през 2015 година. Вижте участието на Пенкова в кастинга на Слави Трифонов.