Цветан Цветанов пред структурите в Кърджали: Предстои ни битка на европейските ценности срещу националпопулизма

Крайно време е да имаме кметове в Кърджалийско, заяви шефът на ПГ на ГЕРБ

0
167
цветанов
Цветанов говори пред препълнената зала на кърджалийския театър.

Няма да позволим някой да промени курса на България към Изток, обяви той

Предстоящите избори за Европейски парламент ще бъдат своеобразна битка на общочовешките и европейски ценности срещу националпопулизма. Ето защо всички ние не трябва да допускаме България да бъде отклонена от своя европейски път“. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред близо 1000 членове и симпатизанти на ГЕРБ от Кърджалийско, които препълниха салона на театъра в града, за да отбележат заедно 12-я рожден ден на структурата.

Трябва да осъзнаем важността на тези избори и да не допускаме случайността да промени посоката на развитие на страната ни. Икономически България е стабилна и това се оценява от всички международни рейтингови агенции. От началото на мандата увеличихме заплатите на българските учители с 20 процента, а до края на мандата ще ги удвоим, както обещахме по време на предизборната ни кампания.

цветанов
Цветанов със симпатизанти и членове на ГЕРБ.

Благодарение на усилената работа на нашите евродепутати европейският бюджет на България ще бъде увеличен и през следващия програмен период страната ни ще получи 4 млрд. лв. повече от европейските фондове“, отчете Цветан Цветанов пред актива на ГЕРБ в Кърджалийско. Председателят на ПГ на ГЕРБ припомни също, че българското европредседателство беше изключително успешно и България успя да върне темата за европейската перспектива пред страните от Западните Балкани в дневния ред на Европа.

ГЕРБ доказа, че може да управлява България. В Топ 5 сме на ЕС по икономически ръст – 3,6 на сто. Какво повече?! Носим духа на победата. В същото време БСП не е направила нищо добро за страната ни. Правят политика на инат и губят от отсъствието си в парламента. От ГЕРБ обаче няма да позволим някой да промени курса на България на Изток“, каза още заместник-председателят на ГЕРБ.

Вълнувам се и от вълнение на националното събрание на ГЕРБ преди месец пропуснах да спомена Кърджали, но днес признавам, че сърцето ми е тук и винаги ще намирам време да идвам при вас“, сподели с членовете и симпатизантите на ГЕРБ от региона Цветан Цветанов. „Спомням си, как проходихме със Сдружението, бяхме 17-18 човека. А сега сме в препълнена зала с правостоящи. Цвета беше нашият избор. Тя е искрена, истинска и силна. И с вашата ежедневна подкрепа стана два пъти по-силна. Имах възможност да структурирам партията в национален мащаб. За нас беше важно да имаме представителност и в малките населени места. И тази ни философия даде блестящи резултати. Имаме представителство навсякъде. Крайно време е да имаме и кметове в Кърджалийско“, обърна се към препълнената зала Цветан Цветанов.