Чудо! Социалистите-туристи ще връщат парите за командировката до Залцбург

Двамата имат да връщат по 3 000 лева

0
134
бсп
Корнелия Нинова

Иван Иванов-Малък Шошо и Йордан Младенов порицани от лидерката Корнелия Нинова

Депутатите от БСП Иван Иванов-Малък Шошо и Йордан Младенов, които са пътували до Залцбург по времето, в което БСП не посещава пленарните заседания, ще върнат парите от командировката, обяви лидерката на партията Корнелия Нинова.

Двамата депутати са отишли на ловно изложение в Залцбург, като са били командировани от Народното събрание. Иванов и Младенов са получили по около 3000 лева за самолетни билети, хотел и джобни.

„Вчера им казах – веднага връщате парите, които сте ползвали. Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка и не е разбираемо, че госпожа Караянчева се е подписала“.

Депутатите от БСП няма да се върнат в пленарна зала и при обсъждането на ветото на президента и на санкциите за депутати, които отсъстват от работа.

Нинова поясни, че по време на дебатите за промените в Изборния кодекс БСП ясно е защитила своята теза:

„Няма да влизаме в парламента при обсъждането на ветото. Самите управляващи обявиха предварително, дори без да са прочели мотивите, че ще го отхвърлят, така че нов дебат със същите аргументи, които излагахме в продължение на 26 часа и не бяха чути, очевидно няма да доведе до резултат. По втория въпрос – в ръцете на мнозинството е да променят правилника. Ние сме дали своето становище, отказали сме се от всякакво заплащане, ползване на командировъчни, на пари и така нататък“.

БСП продължава срещите си с извънпарламентарни партии и движения, които подкрепят техните искания за промени в Изборния кодекс.