Юнкер, Таяни и Вебер поздравиха България за бързото разкриване на убийството на Виктория Маринова

Бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти помогнаха за разследването, заяви Юнкер

0
116
убийство
Убитата Виктория Маринова. СНИМКА: ФЕЙСБУК

„Подбудите на извършителя не са били свързани с работата на жертвата“, написа шефа на Европарламента Таяни в Туитър

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни поздрави българските власти за залавянето на заподозрян за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

„Поздравявам българските власти за бързината и точността в разследването, които доведоха до задържането на убиеца“, пише Таяни в Туитър. Той отбелязва, че подбудите на извършителя не са били свързани с работата на жертвата.

„Искрено приветствам първоначалните резултати от разследването на убийството на Виктория Маринова“, пише в същата мрежа председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер. „Българските власти действаха бързо и ефективно. Имаме пълно доверие, че те ще осигурят справедливост за семейството и близките на Маринова“, добавя той.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по-рано днес също приветства задържането на заподозрян за убийството. В официално изявление той посочи, че за това са помогнали бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти, в тясно сътрудничество с правоприлагащите служби от другите държави в ЕС. Бързата реакция и съвместните усилия показват решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия, коментира Юнкер.