Бойко Борисов: Към всеки човек трябва да сме човеци

Направихме много повече от колкото може една партия, обяви той

0
84
борисов
Борисов поиска справедливост за хората.

Ако не ви светне червената лапма, аз ще ви светна синя, обяви премиерът към актива на ГЕРБ

Едно време направихме доста повече отколкото една партия може да направи. Нещо лесно, защото преди нас нищо не бяха направили. Това заяви премиерът Бойко Борисов на Националната работна среща на ПП ГЕРБ.

„За какво създадохме ГЕРБ? Когато го създадохме, в какви условия го сторихме?

Тогава опонентите ни сега бяха министри, първи дами и народът всячески искаше да се отърве от тройната коалиция и затова ни избраха. Тогава имаха други фаворити, наричайки се десни и сини. Оказа се, че нито са десни, нито са сини, а са болшевики. Ето защо аз мога да кажа благодаря за подкрепата, а вие да ми благодарите, че ви казах това, че истинската дясна партия се казва ГЕРБ и ще е ваш партньор, и на Германия и на ЕС. Бяхме си полезни, че с вашето финансиране, вие ни правихте през всички тези 10 г. финансово независими. Можехме да си провеждаме партийни събрания, форуми, срещи, семинари… Да можем да каним лектори и да не сме зависими от никого. Ето затова най-много ви благодаря“, каза още премиерът.

„Създадохме ГЕРБ. Народът избор след избор ни даваше доверието си и в голямата си част ние го защитихме. Тогава казаха от най-елементарните неща: „Не искаме „Витошка“ да е пълна с джипове на мутри, да няма зеещи зелени пространства, искаме магистрала като бели хора, ново метро, нови тролеи, трамваи и автобуси. Искаме нови детски градини“, тогава ги бяха приватизирали. Всичко това ние го направихме.

Дори направихме доста повече отколкото една партия може да направи. Но беше лесно, защото преди нас нищо не бяха направили“, добави Борисов.Борисов се обърна и към кмета на София по повод изпълнени вече обещания от предизборни кампании на ГЕРБ: „Много бързо забравиха, Данче, какво ставаше на Богров събота и неделя. Бързо забравиха, защото бързо и ги оправихме“, напомни Борисов.

Ние трябва да чуем всеки човек и да му помогнем, защото имаме ресурс за това. „Кмет по кмет като гледам, няма град, в който да има нещо ненаправено. Остана околовръстни някъде да направим. Съпротивителната сила е партията, която направи ромските гета и която остави неуки не само ромите, а държеше необразовани хората по време на своите десетилетни управления. При положение, че ние сме вкарали 30 000 деца, които не са били в класните стаи, да ги образоваме. Милиард се даде за училищна структура – нечувано в историята на България. Има огромно увеличение на учителските заплати. И дори тук се намери някой, който да коментира. Съпротивителната сила я няма“, заяви Борисов.

Кметовете излязоха, направиха ви една активна кампания за санирането, показаха 1-2 блока, че протекли. Хиляди блокове санирахме, не отидохте поне веднъж да съберете хората от санираните блокове, да ги питате дали са доволни или недоволни, че като се иде при правителството, да се знае дали да се искат още пари за саниране. В публичното пространство какво остана?! Че калпаво сте ги санирали.

Ако е вярно, то е ужасно, ако не е вярно, защо си мълчите. Сега няма да пусна пари за саниране, докато това не го видя. Вие мислите, че всичко е лесно, а то не е. Знаете ли как се събират от Приходната агенция, МВР и прокуратурата пари?! Знаете ли какви врагове се трупат срещу мен, партията и тези, които го правят?! Защото това е съизмеримост милиарди…“, каза премиерът.

„Все още сме първа политическа сила. Защо обаче подкрепата ни намалява? Да, ще кажете износваме се – безспорно. От първото правителство освен мен, Томислав е само министър. Сигурно 40-50 министри се смениха, депутатите подменихме, кметовете също. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата от сега и всеки ден някой излиза и говори за корупция. Аз съм убеден, че на много места на разни нива това се случва. Вие, ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано или късно това ще избие, дали в суджук или в нещо друго и то ще падне върху партията и върху нас“, заяви той.

Хората искат справедливост и не обичат елитарни партии и хора. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова и, ако не сме, да не допуснем да се превърнем. Кметът е избран от хората и трябва да е там всеки ден. Към всеки един човек трябва да сме човеци. Всеки човек има свой негов си проблем. Моят проблем е един, на Нунев е втори, на Цецо е трети. И да му говориш на човека за Брезкит, той няма да те чуе. Ние трябва да чуем всеки човек и да му помогнем, защото имаме ресурс“, добави Борисов.

Обичам ви, но това не е даденост. Факт е, че БСП с тия провалени политици ни доближават. С това, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя. Моля всеки да се огледа какво прави.“30 години не е пипана ул. „Граф Игнатиев“. Живеех на ул.“Любен Каравелов, цял живот тропаха трамваите. Сега правим всичко, каквото трябва и пак намират едно павенце, нещо изскочило, за да го покажат“, каза премиерът.

„Сега съм обещал Южната дъга до „Тракия“. Заделени са пари. Онзи ден говорят за „Хемус“ опонентите. Трябваше от Варна, Търговище, Шумен, Разград, Велико Търново, Севлиево, Габрово да има протести. Те искат да не ви правим „Хемус“, а вие си мълчите така, както мълчите за санирането и всичко останало. Защо си мълчите? Не ви е важно ли? Нашите структури защо не излязоха да кажат – чакайте де, изби се народът по тоя път. Инвестироти не искат да отидат до Варна заради неоправения „Хемус“, 6 часа е пътят. Същото е с Добрич, Генерал Тошево, изключително важни градове. Ако е било лесно, Тодор Живков да го е направил, БСП, ДПС, Костов да са го направили. Март месец с Цецо искаме да направиме 5 първи копки по „Хемус“ и да стартираме“, заяви Борисов.

Пловдив е културна столица на Европа, ако някой не е разбрал. То няма нещо да не сме направили в Пловдив“, каза още премиерът.