Борисов: Винаги съм уважавал протестите на хората

0
103
Бойко Борисов Снимка: МС

Тези, които къртиха София и хвърлиха бомби, са провокатори, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събраниe Цвета Караянчева Цвета Караянчева са на посещение в Кърджали, където освещават новоизградена сграда, част от манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча”.

Министър-председателят бе посрещнат с аплодисменти от симпатизанти. Сред присъстващите на освещаването на новоизградена сграда в комплекса са и командирът на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев, както и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„Няма досега случай протестиращи, които са искали нещо от правителството и да са предлагали нещо, да не е била проведена среща с тях, да не са били изслушани и след това проблемът им да не е бил решен“, каза пред журналисти Борисов.

Той обясни, че с коментара си, че мафията се опитва да свали правителството не е имал предвид, че всички участници в протестите са част от нея.

Вие взимате едно изречение. Винаги съм заявявал, че уважавам протестите на хората. Безспорно е, че тези, които къртиха София и хвърлиха бомби, са провокатори. Безспорно е, че има платени сред тях. Едните не трябва да се смесват с другите.

Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, към другите – неприязън, която никога няма да спре. Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези“, коментира премиерът.

„БСП иска да прави следващите избори, а не може да направи своите“, добави Борисов.