Борисов иска от чешкия си колега Бабиш документи по сделката за ЧЕЗ

Изслушват КЕВР и службите в парламента по скандала с продажбата на дружеството

0
56
чез
ГЕРБ и ОП се разбраха за партийните субсидии.

ГЕРБ и Патриотите отложиха въпроса с оставката на Теменужка Петкова

ГЕРБ и Обединените патриоти се събраха на Коалиционен съвет в Министерски съвет, за да решат въпросите, появили се около новината за продажбата на активите на ЧЕЗ в България на Гинка Върбакова и подадената оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Най-рано другата седмица ще стане ясно дали ще бъде приета оставката на Петкова. 
 
Първо ще се изслушат всички страни по въпроса за сделката на ЧЕЗ на специална съвместна енергийна и вътрешна комисия.
 
„Решихме да има среща и изслушване в по-широк кръг относно сделката с ЧЕЗ, на която да чуем мнението на КЕВР и компетентните органи, ще поканим и представител на президентската институция, тъй като казусът е важен и той трябва да бъде информиран и да се намали напрежението. Срещата вероятно ще е в четвъртък. След нея ще обсъдим и оставката на министър Петкова, тъй като трябва да е ясно какви са подробностите по казуса“, съобщи Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ.
 
Цветанов поясни, че премиерът Бойко Борисов се е чул с чешкия си колега Андрей Бабиш, за да бъдат предоставени документи по сделката с активите на ЧЕЗ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ увери също така, че коалицията е стабилна. Волен Сидеров коментира искането си за оставката на шефа на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. Той каза, че ще вземе решение какви да бъдат действията му, след като се проведе срещата в четвъртък и изслушването и види как Добрев се държи.