Борисов: Надали има някой да е помагал на Мая Манолова повече от мене

0
153
премиерът
Бойко Борисов

ГЕРБ ще подкрепи Златко Живков за шести мандат като кмет на Монтана

Надали има някой да е помагал на Мая Манолова повече от мене. Тя идваше често и много пъти не само при мене, а и при министрите,  каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Той изрази недоволство от изказване на Манолова, че държавата едва ли не я саботирала и репресирала. „Няма как да те е репресирала държавата, когато всичко, което искаш, ти се случва. С Влади Горанов не знам поради какви лични причини се скараха, но когато разбрах, че в закона са й взели колата на НСО, му се накарах. Сега са в отлични отношения“, заяви премиерът.

„Фандъкова с право ми се сърди, защото тя е идвала по-малко при мен и по-малко съм ѝ помагал. И двете са умни и амбициозни. Хубаво е да има такава битка за София. Минус е да кажеш, че те е репресирала държавата, когато целият кабинет те е подкрепял“, повтори той.

„Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Само трябва някой да ми помогне за врата. За съжаление прическата ми е много елементарна. Много искам да имам фризьор, но няма какво да ми фризира – така Борисов коментира обвиненията, че е поръчал да следят Манолова, когато ходи на фризьор. Вчера тя катастрофира, без да пострада, близо до фризьорския салон, който редовно посещава.

„ГЕРБ мечтаеше за отмъщение по повод манипулацията „Костинброд“. Загубихме много гласове тогава. ГЕРБ искаше да отмъсти, но аз не дадох. Казах, че ни трябва такъв омбудсман. Моята любов беше МВР, както нейната беше да е омбудсман, и затова я подкрепях. ГЕРБ я направиха омбудсман“, коментира министър-председателят.

Очаква се днес Манолова да подаде оставка като омбудсман. Снощи тя обяви, че ще се кандидатира за кмет.

Златко Живков, който завършва 5-и мандат като кмет, ще бъде обща кандидатура на СДС и ГЕРБ в Монтана, съобщи председателят на СДС Румен Христов след срещата с премиера. Живков благодари на ГЕРБ и Борисов за подкрепата. „Това, което можете да обещавате, е пътят Ботевград – Мездра и двата обхода, каза Борисов на брифинга.