Борисов: Нека Цветанов са направи извода откъде дойде тази атака

Всичко е много добре планирано, обяви той

0
587
борисов
Бойко Борисов

Събира Изпълнителната комисия на ГЕРБ заради скандала с апартаментите

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи пред журналисти в Брюксел, че ще събере Изпълнителната комисия на партията заради скандала с апартаментите на властта.

Тъжно ми е, че в ден, в който дадохме 53 млн. за великденски надбавки като се вземат и добавките за Коледа, общо, над 106 млн. от Коледа това потъва, заминава. Много ми е тъжно и гадно. Обяснение има. Говорих с Цветанов по телефона, той утре отива в Америка, в сряда ще се прибере, ще говоря отново с тях. Ще събера изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тема. Ще изчакам и резултатите от проверките на КОНПИ, и прокуратурата. Трябва да се изправя и срещу колегите, които казват – във всеки случай ти режеш глави и махаш, а те застават като един и защитават виновните. На единия дали милион от КТБ, на Вежди му откраднали милион, а те ги поставят на една плоскост, посочи Борисов.

Дори само нарушение, а не престъпление да има, много внимателно ще проследя тези сделки, защото решенията са много тежки в толкова кратко време преди изборите, добави той.

В ГЕРБ винаги сме вземали правилните решения. И това, че другите са маскари, нас не ни оправдава. Въпросът е ГЕРБ прави ли така, това е тежкият въпрос, това е морален въпрос, коментира премиерът.

Всичко е много добре планирано. Цветанов също трябва да си направи изводи откъде дойде тази атака по това време. Можеше да дойде след изборите, можеше да дойде по-рано. Но това пак не ни оправдаява. Така че като се видим, ще водя разговор дали е законно или не. Мъчно ми е, че толкова добри неща направихме, а цялата гадост, която в момента ни удря, е за нещо толкова битово и ненужно. При положение, че имаш апартаменти, за нещо, за което си ял бой, кое наложи да го направиш точно сега, каза още Бойко Борисов.