БСП за втори път се отрече от кмета на Перник

0
135
Станислав Владимиров

Станислав Владимиров вдигнал такса смет с 800%

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от поредното решение на кмета на Перник Станислав Владимиров, което е в противоречие със социалната политика на Партията и предизборната платформа за местни избори. Каквото от БСП се обещава в опозиция, трябва да се изпълнява и в управление. С тази позиция столетницата за втори път се разграничи от кмета на Перник. Преди няколко дни ИБ на БСП се разграничи от него заради закриването на три оркестъра към общината. Ето какво пишат гневните другари :

По предложение на кмета е увеличена такса смет в селата от 2.5 промила на 19.6, което представлява близо 800 процента. За нас това е недопустим ръст и особено в сегашния момент на криза и увеличаваща се бедност. Такова увеличение е и неефективно. То само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят. То не почива и на никаква законова логика. Новата такса смет би трябвало да отчита 6.5 % ръст на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците.

Подобни действия са в разрез с политиката, която БСП винаги сме отстоявали – за социална солидарност и подкрепа на нуждаещите се. Категорично се разграничаваме от тях и настояваме решението да бъде преразгледано.

Позиция на ИБ на НС на БСП е приета след сигнали от жители на селата от община Перник на 18.12.2020 г.