Валери Симеонов подаде оставка, за да не атакуват кабинета, Борисов я прие

Решението си е мое, обяви той

0
166
симеонов
Валери Симеонов

Никога не ми е било самоцел да бъда вицепремиер, обяви той

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Това обяви самият той в Министерски съвет.

Като основна причина той изтъкна „медийната кампания“ срещу него и срещу партньорите му от партията Национален фронт за спасение на България-НФСБ.

Тя вече поставя акцент не върху моята личност, а и върху народни представители от НФСБ. Пак по същия начин, с частично публикуване на изказване и ваденето от контекста. Давам си сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват определени политически сили. Тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Не става въпрос само за моята личност и за партията на която съм ръководител, а и за управлението на България“. каза той. „Не мога да си позволява да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки условия за протести. Това е причината да си подам оставката“, заяви Симеонов. „Не ми е детската мечта да бъда вицепремиер, просто трябваше да бъда гарант на това управление“, каза той.

Лидерът на НФСБ добави, че решението за оставка си е лично негово, а не под натиск от премиера Бойко Борисов. Консултирано е с коалиционните партньори от Обединени патриоти. След изявлението на Симеонов премиерът Борисов прие оставката му, съобщиха от правителствената информационна служба.