ГЕРБ: Предлагала ли е Нинова 30 млн. лева на Миков, за да се откаже от лидерския пост в БСП ?

Над 200 СРС-та са пуснати към соцлидерката преди да я уволни Станишев

0
461
нинова
Тома Биков и Спас Гърневски на брифинга на ГЕРБ.

Ако тя замълчи по този въпрос, ще приемем, че отговорът и е „Да“, обяви депутатът Тома Биков

Докато гледахме днешната пресконференция на г-жа Нинова, си мислех, че ако тя беше депутат от ГЕРБ, досега да е подала оставка 10 пъти. Но понеже етичният морал в БСП е на малко по-ниско ниво, ние можем само да задаваме въпроси. Ние питаме предлагала ли е г-жа Нинова 30 млн. лева на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място на БСП, каза на брифинг депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Ние имаме доста сериозни източници на информация в БСП. Очакваме отговора ѝ веднага, ако тя има да каже нещо по този въпрос. Ако тя замълчи по този въпрос, ще приемаме, че отговорът е „да“ – както се казва, мълчаливо съгласие. След като има претенцията за морален стожер, трябва да отговори и на тези въпроси, заяви Биков.

Това е надценена цена за една партия, която постоянно губи избори. Аз лично не бих дал толкова пари. Въпросът е откъде са дошли тези пари, как биха били върнати и какви ангажименти са били поети, добави Тома Биков.

Попитан дали председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов трябва да подаде оставка заради скандала с евтините апартаменти, Тома Биков заяви: „Който иска да отговори на този етичен стандарт, който ние задаваме и който е европейски, трябва да положи усилия да го спазва. Който не иска да го спазва, нека да отговаря пред обществото. Това важи за всички случаи“.

Виждаме, че има „Отечествен фронт“ срещу управляващото мнозинство, който е разнороден, в него участват различни субекти, но ние вярваме, че българските граждани няма да оставят страната да потъне в хаос, както искат г-жа Нинова и нейните приятели, защото те са потърпевши от реда, който ние се опитваме да създаваме. Хаосът ще пусне на свобода доста хора, които в момента не са на свобода. Това е голямата цел – не е нито апартаменти, нито морал, а търговия с политическа позиция в полза на полукриминални и криминални елементи, подчерта Биков.

В отговор на въпрос ще оттегли ли ГЕРБ доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, както направи президентът Румен Радев, депутатът коментира: „По отношение на Пламен Георгиев, премиерът каза мнението ни. Позицията ни е ясна“.

В БСП наглостта е толкова голяма, че ако Нинова беше в ГЕРБ, тя нямаше да подаде оставка, тя просто щеше да бъде изритана от ГЕРБ, заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Корнелия Нинова е в БСП от 2003 година, а апартаментът ѝ е купен през 2004 година, когато вече е била в партията. Длъжни сме и ние да зададем въпроси на Корнелия Нинова, за да спре най-накрая с отровата, която сее сред обществото. По едно и също време с Корнелия Нинова сме били в СДС по времето, когато партията управляваше. Искам да попитам как тя като млада и синя активистка, успя да извърши приватизация на „Техноимпекс“, попита депутатът. Как така беше толкова приближена, че успя да стигне до такава позиция на крехка възраст, изтъкна той.

Спас Гърневски попита още колко точно са СРС-тата, които е засякла Нинова. Корнелия Нинова е единственият български политик, който над 200 пъти е засякъл СРС-та. Най-важното, което искам да я попитам, е за „кражбата на века“ в Пловдив.

В периода от 15 юни 2006 година до 19 април 2007 година, през Общинския съвет, чрез зам.-министъра на икономиката и председател на Борда на Пловдивския панаир Корнелия Нинова, градът и държавата изгубиха над 1,2 млрд. лева имоти. Тя няма ли да застане пред обществото и да каже как сложи подписите си за „кражбата на века“? Не е ли тя единственият тогава уволнен от правителството ѝ като зам.-министър на икономиката със съмнения за корупционни практики? Днес моралът е друг. Днес политиците от ГЕРБ подават оставки при най-малки съмнения. Корнелия Нинова обикаля страната с черната кобила и сее отрова в обществото. Да отговори на тези въпроси ясно и точно, а не да се крие от телевизия в телевизия за фалшивата си просоциалистическа визия, заяви още Спас Гърневски.