„Демократични избори“ в БСП !!? В Търговище племенникът на Пенчо Кубадински кара социалистите да избират по предварителен списък

0
3835
Нинова и ръководството на БСП-Търговище вече са предварително избрани.

Месец преди вота в града Нинова е избрана вече

Не за първи път членовете на БСП ще избират своите ръководни органи по места, но за пръв път тежкото разцепление в партията предизвикано от Корнелия Нинова и дясната и ръка Кирил Добрев, известен като Кире Милионера, вдъхнаха живот на местни маргинали.

Ниновщината“ е превзела здраво партията и това личи много добре в Търговище, според наши източници. Там „демократичните избори“ вече са проведени и новото ръководство на местната организация вече е наредено.

Един месец преди широко рекламираният публичен и прозрачен вот. Как така ? Еми ето така. Още в края на миналата година редовите социалисти от Търговище са обработени къде в разговори, къде по телефона от племенника на комунистическия номенклатурчик Пенчо Кубадински.

Това е другарят Теодор Гяуров, бивш първи секретар на ГК на БКП в града до 1989 година. Официално другарят Гяуров не е никакъв в партията, но реално се прави на шефа зад кулисите, който се опитва да ръководи БСП в града. Както други известни „социалисти“, и той е червен приватизатор, събудил се за една нощ от правоверен комунист в капиталист. Бившият първи секретар на ГК на БКП е спуснал на другарите пълен и подробен списък с имената на хората, които трябва да бъдат избрани.

Списъкът с избраните предварително другари в Търговище.

По именно са изброени кои да влязат в ОбС на БСП в Търговище, кой да бъде избран за председател, кои да са председатели на контролно-ревизионната комисия, кои да са делегатите на конгреса на БСП в София, както и Корнелия Нинова за председател на партията. Breaking.bg притежава списъка, спуснат от Гяуров до редовите социалисти: Тандемът Корнелия Нинова и Кирил Добрев с действията си през последните четири години успя напълно да разврати БСП.

С „принципните“ си действия, бруталното погазване на устава, разрушаването на връзките в партията, дадоха пример на знайни и незнайни себеподобни как да се домогват до постове в партията, да я разцепват на парчета за собствена изгода, според нашите източници от Търговище.

Те твърдят, че Теодор Гяуров, направил шеметната си кариера на ликвидатор на БКП и унищожител на приватизационен фонд „Мизия“, с което лишава 6000 граждани на Търговище от боновите им книжки и прави няколко избрани безумно богати. Бил е също така частен бизнесмен, управител на ВиК-Търговище, с изричната благословия на ДПС, и не се различава от много други направили кариера на гърба на партията, а после започнали да работят срещу нея .

Номеклатурчикът Тодор Гяуров.

С обаждания по телефон той настоявал председателите на основните партийни организации да му предоставят имената на избраните делегати за общинска конференция на БСП – Търговище. Ужким настоява за подмладяване на партията, а в собствения му списък средната възраст е далеч над 60 г. и младите хора се броят на пръсти.

Иска БСП да е пълна опозиция на управлението в общината „както е на национално ниво“, но удобно забравя редица действия на ПГ на БСП, като например срамното гласуване за Цацаров. Всичко това, за да пробута напред – за председател на общинския съвет на БСП, на областния съвет, член на Националния съвет на БСП, депутат, председател на Народното събрание, а после и президент на Вселената своето протеже – г-жа Десислава Петрова.

В неговия списък другарката Петрова, сега общински съветник от БСП, е предвидена за председател на Общинския съвет на социалистите в Търговище.

А и за член на Националния съвет на партията. За протежето на бившия първи секретар на ГК на БКП и репутацията й в града има спорни мнения. Самата госпожа се хвали, че „нямам проблеми и се разбирам с всички политически партии, майка е член на ГЕРБ, татко (б.а. – свекърът й) – на ДПС“. Не случайно на декемврийската сесия 2019 г. на Общински съвет – Търговище, тя гласува заедно с ДПС, поради което областният председател на движението Илиязов я хвали публично.

Пак с неговата благословия, г-жа Десислава Петрова е хоноруван юрисконсулт на Община Антоново, контролирана от ДПС. Точно чрез нея Хамди Илязов ще се опита да овладее местната структура на БСП.

Кой е Теодор Гяуров четете в следващо разследване