Как БСП яхна протест във „Факултета“ с предизборни цели

0
893
Кандидатът за кмет на район "Красна Поляна" Георги Миланов (в средата) на протеста. До него е бившият служител на ДАНС Росен Миленов.

Предизборната акция е на шефа на социалистите в „Красна поляна“

Кандидатът за кмет на столичния район „Красна поляна“ от БСП Георги Миланов „цъфна“ на вчерашния протест за изграждане на канализация и инфраструктура в кв. „Факултета“. Миланов и други социалисти, заедно с активисти на АБВ яхнаха протеста на хората с политически цел, за да се харесат на ромите от „Факултета“.

Според запознати това е пиар ход на шефа на социалистите от район „Красна Поляна“ Евгени Белий, който е един от организаторите.

Соцакцията възмути представителите на инициативния комитет „За Красна поляна“, който се бори от години за облагородяване на района и изчистване на незаконните цигански постройки.

Според местни хора ако обещанията на кандидата за кмет на БСП да се изгради канализация и инфраструктура във „Факултета“ бъдат изпълнени, което е малко вероятно, това ще узакони десетките незаконни постройки в гетото.

Тяхната кауза цели единствено да се харесат на ромите във „Факултета“. Затова и искат изграждане на канализация и инфраструктура там. Това може да стане, само когато бъдат премахнати всички незаконни жилища и къщи. Изгради ли се инфраструктура те ще бъдат узаконени“, коментира Цветан Фиков от Инициативния комитет „За Красна поляна“. Хората са категорично против намеса на политически партии в тяхната борба. Според запознати акцията на социалистите и АБВ е римейк на „Коалиция за България“ за европейските избори, с която партията на Румен Петков отмъкна името от Нинова. Социалистите и АБВ се опитват да отнемат името на Инициативния комитет „За Красна поляна“ и да използват справедливите искания на хората от 3 години назад за свои политически цели.