БСП искат Радев да свика КСНС за промените в конституцията

0
39
Корнелия Нинова Снимка: фейсбук

Конституцията не е алъш-вериш, заяви Нинова

Корнелия Нинова заяви пред БТВ, че само се говори за конституционна реформа, но проект социалистите не са виждали, освен този на ДПС, ГЕРБ имали проект за конституция, но БСП не знаели какъв е.

Конституцията не е алъш-вериш, отсече лидерката на БСП и настоя президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) за промените в конституцията.

Тя смята, че в новата тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и златният пръст на „Възраждане“, са надделели в процесите за съдебна реформа и промени в конституцията.

БСП все още нямат кандидат за кмет на София, като е говорено и с икономиста от КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

Относно бюджет 2023, Нинова заяви, че бюджетът на финансовия министър Асен Василев замразява доходите при повишаващи се цени. В този бюджет има три проблема – приходи, които няма да дойдат, няма да дойдат приходите от Плана за възстановяване и устойчивост, фиксацията в 3% дефицит, за да влезем в Еврозоната и последният проблем е замразяване на доходите и орязване на социалните плащания.

Затова от БСП ще внесат алтернативен бюджет в Народното събрание. Едно от предложенията на социалистите ще е минималната работна заплата да стане 900 лв., да има безплатни лекарства, учебници, ръст на пенсиите, разкри Нинова част от предложенията на социалистите в техния алтернативен бюджет.