Лондон ни благодари за разбиването на „българска“ фабрика за контрабандни цигари в Ирландия

Показваме на посланиците от ЕС как пазим българо-турската граница

0
197
борисов
Бойко Борисов

Нашите контрабандисти се изнасят там, но ние ги следваме, обясни премиерът Борисов

Британската посланичка у нас Ема Хопкинс благодари на премиера Бойко Борисов за добрата съвместна работа на британските и българските служби, съобщи премиерът ни пред министрите от кабинета в началото на редовното заседание на Министерки съвет.

Колегите работят много добре. Когато отчитахме най – ниските нива на контрабанда в България и най – високата във Великобритания, се оказах прав“, заяви Борисов. Фабриката за контрабандни цигари е била в Ирландия и в нея са участвали българи. Тя е разбита през март, съобщи още той. Те контрабандистите се изнасят от България и изнасят „ноу хау“ и тесните си специалисти. Но ние ги следваме, обясни още той.

Имахме много интересна среща при премиера Бойко Борисов. Говорихме как работим и как си взаимодействаме при хващането на тези, които произвеждат нелегални цигари. Това каза на брифинг в Министерски съвет вътрешният министър Валентин Радев след среща с британския посланик у нас Ема Хопкинс.

„Имаме много добро взаимодействие между службите на двете държави, което продължава вече повече от 15 години. Въпреки Брекзит ние продължаваме тази много добра дейност. Знаете, че всяка сряда имаме среща при министър-председателя заедно със службите и обсъждаме какво се случва, включително и опазването на границите. Днес обсъдихме взаимодействието между българските и английските служби. Говорихме за обмен на информация. Въпреки Брекзит ние ще продължим да работим заедно и това взаимодействие ще продължи.

Аз поканих Ема Хопкинс на срещата с всички посланици от ЕС, на която ще обясним как се справяме с охраната на българо-турската граница, има ли каналджийство, има ли контрабанда и тн. На тази среща ще бъдат засегнати и въпросите за опазването на реда на родното Черноморие през летните месеци, защото знаете, че България се посещава от много английски туристи“, обяви Радев.