Моника Станишева и ПЕС стоят зад Гинка, обявиха от ГЕРБ

Една малка техническа грешка, другари, ви издаде!

0
220
столица
Спас Гърневски

Според партията компанията предлагала на кабинета Орешарски държавата да си вземе обратно активите

ГЕРБ обвини БСП и ПЕС, че стоят зад сделката и умишлено нагнетяват напрежението около нея, с цел да свалят правителстовото. Това се казва в декларация прочетена от парламентарната трибуна от депутата Спас Гърневски. Ето текта:

Колеги от БСП,

Вече две седмици нагнетявате напрежение в обществото с истеричните си лъжи, че правителството на ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов стояли зад сделката между ЧЕЗ и Инерком. Лъжи, които разбира се не доказвате с никакви разумни аргументи, защото такива няма. Вчера обаче се появи една писмена следа, която ясно показа кой стои зад доскоро анонимната компания Инерком. Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен обаче е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение. Той е Monika Yosifova !!! Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка, другари, ви издаде! Не просто БСП, а БСП и ПЕС стоите зад сделката за активите на ЧЕЗ в България! Сделка, за която се опитахте да ни наклеветите, за да повторите метежа от зимата на 2013 г.

Сега стана ли ви ясно, уважаеми колеги, кои са гадовете?!? Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад „Независимост”, а те се оказаха отново на „Позитано”. По-цинични и по-нагли от всякога!

С разкритието за клана Станишеви в сянката на Инерком обаче, не се изчерпват новините за връзката на БСП и ЧЕЗ. Стана ясно още, че по време на управлението на БСП с премиер Орешарски, шеф на отдел в ЧЕЗ е предлагал двукратно на енергийния тогава министър Драго Стойнев, българското правителство да изкупи компанията обратно. Защо това не е направено, само вие знаете. Но Драго Стойнев дължи на обществото отговор на въпроса кога е искрен – сега, когато се обявява за връщане на държавата в ЕРП-тата или тогава, когато е имал възможността да го направи и е отказал. Защото дори и лицемерието ви, другари социалисти, трябва да има граници.

И докато вчера се занимавахте с антихуманното развозване надлъж и нашир из страната на пенсионери, които да използвате за партийните си циркове, Европейската комисия постави поредната си висока оценка за правителството на Бойко Борисов. Комисията извади България от списъка на икономиките с прекомерни макроикономически дисбаланси. Място, където страната ни попадна заради колапса на КТБ, който допуснахте по време на управлението на вашето правителство с премиер Пламен Орешарски.

Мащабът на признанието за отличната работа на правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти може да бъде разбран, поглеждайки към групата държави, към които България се присъединява. Това са лидерите на Еврозоната Германия, Холандия и Италия, както и Швеция, Ирландия, Португалия, Хърватия и Кипър. Причините, поради които европейските ни партньори взимат това решение, са постигнатия устойчив икономически растеж от 4% – над средното за Съюза; подобрените условия на пазара на труда – рекордно ниска безработица и рекордно висока заетост; отличните фискални резултати – отговарящи на всички критерии за присъединяване към Еврозоната; както и подобрената устойчивост на финансовия сектор – срещу финансови кризи, които вие винаги предизвиквате.

Решението на Европейската комисия е логично и последователно. То се явява поредна стъпка от дългата поредица високи оценки, които международните партньори на България поставят на кабинета Борисов 3. Припомням, че през есента на 2017-а година най-авторитетните международни кредитни агенции Standart & Poors и Fitch увеличиха кредитния рейтинг на страната ни, оценявайки перспективата ни за развитие като стабилна. Положителни бяха и оценките от годишния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка, който вероятно ще бъде последен, в резултат на всички реформи, които през последните години управлението на ГЕРБ осъществи.

Очаквано високи са и политическите оценки на лидерите на Европейския съюз. При поемането на председателството през януари, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ясно заяви, че България в никакъв случай не може да се нарече корумпирана страна и мястото ни е в Шенген и Еврозоната, защото изпълняваме всички критерии за присъединяване. Красноречив беше и президентът на Европейския съвет Доналд Туск, който подчерта, че с Бойко Борисов начело, България е естественият двигател за присъединяването на Западните Балкани към Европейския съюз. Тези оценки, нямайте съмнение, ще стават още по-добри с напредването на Европредседателството, защото текущите впечатления на всички в Брюксел са, че България се справя повече от чудесно.

Тук е моментът обаче да изразя и искреното си разочарование, г-жи и г-да социалисти. Разочарование, че вместо да допринесете за развитието и доброто представяне на родината ни, вие саботирате всячески усилията, които прогресивната част от българското общество полагаме. Започнахте с кампанията за очерняне на България със серия от негативни публикации в подчертано леви чуждестранни медии. Продължихте с фалшивите новини за въвеждането на трети пол от ГЕРБ. И като кулминация разиграхте унизителния за самите вас фарс пред символните за българската демокрация институции – Народно събрание, Президентство и Министерски съвет.

Фарс, защото в работно време за народните представители, докато в пленарна зала разисквахме предложения от самите вас референдум, вие избягахте от работа и отидохте да се прегръщате и да протестирате с лидерите на движение “Възраждане”, което само преди две седмици подкрепи яростно антиевропейския Луковмарш. Прегърнахте се и с друг борец за евразийско развитие на България – Велизар Енчев.

А на всичкото отгоре след рехавия протест дори не се върнахте в парламента, за да подкрепите ветото на президента Румен Радев. Дали това е случайно? Или вече сте толкова объркани в червените редици, че се разграничавате и от президента Радев? Или пък той се разграничава от вас? Но това няма значение, защото всичките ви действия показват ясно, че за вас не съществуват никакви политически принципи. Не сте способни на родолюбие. Липсва ви дори елементарна човечност… Но този път оставки няма да има! Защото доказано – управлението на България е изкуство, което партизанските ви души не разбират! И основната ви цел да саботирате Българското председателство ще претърпи поредния си крах. Запомнете това, г-жо Нинова, и си намерете по-благородна кауза!