Борисов: Имаме двойно по-добър резултат от ППДБ в цялата страна. Ще спасим София от спасителите

0
122
Борисов и кандидата за кмет на Пловдив Костадин Димитров.

Тези хора не могат да работят, те са мързеливи. По-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност, обяви лидерът на ГЕРБ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Пловдив, за да окаже подкрепа на своя кандидат Костадин Димитров в битката за балотажа.

„Ниската избирателна активност е шамар за цялата политическа класа“, каза в началото той.

„Ще вляза в малка конфронтация. Преди местните избори казах, че основната цел на ГЕРБ е да е първа политическа сила. Кандидатите на ГЕРБ печелят 95 общини на първи тур, от тях 7 са областни града“, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му в 71 общини кандидати на ГЕРБ отиват на балотаж, както и в 17 областни града, като влиза с водещ балотаж.

„537 000 гласа за нас. Имаме 1500 местни депутати в страната. 273 000 гласа за ППДБ в страната. Дори БСП и ДПС имат повече от промяната“, обясни Борисов.

„Резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите“, уточни той.

„В София три години се водеше целенасочена атака срещу Фандъкова. От всички. Най-добрият начин да си върнем София, е като я загубим. Сега ще спасим София от спасителите. Тези хора не могат да работят, те са мързеливи“, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му резултатът в София е очакван след тази масирана атака. „Нека по-добрият да победи“, добави Борисов.

„Не е ли логично да ме попитате дали двете партии в сглобката ще се подкрепят на балотажа“, негодува той към журналистите, които го попитаха дали ГЕРБ ще подкрепи Васил Терзиев.

„Чухте ли някой от ППДБ да излезе и да каже, че подкрепят ГЕРБ. Един журналист зададе ли им този въпрос. Кирил Петков цял ден е в Пловдив, ако го видите, питайте го“, призова председателят на ГЕРБ.

„Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано. В София сме на балотаж за районни кметове, ще работим активно. Както Хекимян каза – по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност. По-добре нашите избиратели да си гласуват по съвест“, уточни той.

„Приемам решението на ВАС. Не мисля, че това е причината за по-ниската избирателна активност, а дългата ваканция на децата“, допълни Борисов.

„Цифрите казват всичко. Хекимян има 1800 гласа повече от листата на ГЕРБ, което значи, че това са 1800 гласа от периферията“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

„Ако се стигне до бюджета, защото вече много неща не мога да обясня на партията, ще искаме да бъдат заложени нещата, които сме обещали“, отсече той.

„Какво пречеше да се подкрепяме и в страната и всички кметове щяха да бъдат на ГЕРБ и ППДБ с малки изключения. Те обаче избраха друг път“, продължи Борисов.

„Догмите, които те налагаха, вече не са важни. Вече не е важно да не си комунист, да не си от Държавна сигурност“, възмути се бившият премиер.

„От следващата седмица трябва да обясним взаимно, че сме добри, а сега сме се впуснали да обясняваме колко сме лоши. Дори и на мен ми е трудно да го обясня това“, завърши Борисов на въпрос за отношенията в сглобката.