Нинова бие шута на Радев от Дондуков 2, вдига Йотова за президент есента

0
1200
Изглежда Йотова-Нинова и Радев са в различни отбори.

Изглежда репликата „Още малко ви остава“ ще се върне безмилостно като бумеранг към автора си Румен Радев

Изглежда репликата „Още малко ви остава“ ще се върне безмилостно като бумеранг към автора си Румен Радев. Според отлично информирани източници от „Позитано“ 20 раздорът по оста Радев – Нинова е стигнал връхната си точка, пише сайтът vestonosec.net.

Вследствие на това Корнелия Нинова е решила да прибегне до крайни мерки. Соцлидерката твърдо е решила да не подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат на изборите есента. Запознати твърдят, че ябълката на раздора между двамата се оказал премиерският пост при евентуална победа на вота.

Нито единият, нито другият не искал да го играе втора цигулка и така до компромис не се стигнало. Въпреки това двамата си дали време за размисъл, което явно юристката от Мизия няма да спази. От президентството отказаха да коментират пред нашата медия казуса, но самият факт, че не отрекоха – само потвърди теориите, че на пилота вече му е дръпнато изпод краката летящото килимче.

Още по-изненадващи са информациите за новия кандидат за “Дондуков” 2 на Столетницата. Близки до Нинова издадоха, че лидерката гласи за президент не кого да е, а вицето на Радев – Илияна Йотова. Двете близки приятелки споделяли голяма ненавист към президента, като не изпускали удобен момент да му подкопаят и без това сринатия авторитет – едната на „Позитано“ 20, другата на „Дондуков“ 2. Не случайно още при номинирането на Радев за кандидат-президент, дългогодишната партийка Йотова изсъска в лицето на му показателната реплика “И най-малкото движение срещу БСП няма да ви бъде простено!”

За ужас на Радев обаче, омертата е нагласена така, че официалното издигане на Йотова ще се случи в последния възможен момент, а дотогава упорито ще се повтаря, че за БСП друг кандидат няма – освен Румен Радев. По всичко личи, че държавният глава изживява последните си моменти като разединител на нацията. Дори и той си е дал ясна сметка, че без така ценните 1 милион гласа на червените пенсионери, които са луди по бившата приватизарорка – няма да го откара дори до балотаж.

Има една тенденция в БСП, хората, които са победили ГЕРБ да не се харесват вече. Започна се с кампания спрямо президента, сега и към мен“. Това заяви преди дни кметът на Перник от БСП Станислав Владимиров по повод напрежението между него и Корнелия Нинова. Със сигурност и това е една от причините именно бившата евродепутатка да бъде издигната за президент. Йотова никога не е побеждавала ГЕРБ на избори и така не е заплаха за накърненото его на своята мизийска другарка.