Нинова обещава власт пред празните столове на конгреса в НДК

0
266
Нинова се вихри пред празната зала в НДК.

Михаил Миков отказа да участва в сценария на „пошлото театро“

Вяло и безидейно върви петдесетият конгрес на БСП. Делегати правят изказвания на полупразна зала. Нинова предложи в ръководството на конгреса да влязат всички бивши председатели на партията, но Михаил Миков отказа да участва в сценария на пошлото театро, целящо да легитимира „единството в БСП“ по Нинов тертип. Това съобщава сайтът Bgreporter.Info

Нинова говори около час и пред празните столове и няколко пъти даде заявка, че БСП иска да поеме управлението на страната. „Всяка партия, вгледана в пъпа си, пропуска България„, каза тя, а по-късно подчерта, че всяка партията, която се е „прегърнала с ГЕРБ“, после не влиза в парламента.

50-тият конгрес на БСП е първият, на който няма да бъде избиран лидер на партията.

Георги Божинов акцентира върху непознаването на устава от страна на водещия на конгреса Свиленски и останалите избранници на Нинова заемащи местата на трибуната.

Очаква се гласуването за нов Национален съвет да започне около 20:00 часа в събота. Това е и ключовата точка и за Нинова, и за вътрешната опозиция, защото може да сложи край на вътрешнопартийната борба или да я продължи.

В НС по право влизат лидерът на партията, председателите на женското и младежкото движение в БСП, и шефът на ветераните, както и по един представител от всеки избирателен район. За местата, които не са заети по право, се борят над 1000 кандидати.