Нинова плаче за прокурор, ако укрива престъпления

0
810
Корнелия Нинова

Коя е паралелната партия и защо лидерът на БСП не я казва?

Корнелия Нинова, юрист с двегодишен стаж, укрива данни за престъпления и с това става съучастник. Около тази теза се обединяват опозиционно настроени социалисти след речта на лидерката на БСП на конгреса и изявленията й ден по-късно по Би Ти Ви.

Какво каза Нинова на конгреса:

Различни политически и икономически лобита задвижиха интересите за овладяване на БСП и поставяне начело на друг председател на партията. Твърдя го отговорно и информирано. Обръщам се към бизнесмените-Наиграхте се, затворете си портфейлите.

Ден по-късно пред Би Ти Ви:

Няма да кажа имената на бизнесмените, защото обещах на делегатите да ги пазя. Изнасяйки имена и случаи ще поставя тези хора на риск. Но-делегат с кредит в банка е викан в банката и му е казано как да гласува на конгреса иначе ще има проблем с изискуемостта на кредита.

Кои са бизнесмените, които се опитвали да купят партията с извадени портфейли ? Коя е банката натискала делегат на конгреса да гласува срещу Нинова? И как е възможно в 21 век някой самоволно в банка да променя условия по кредит? На тези въпроси бившата следователка Нинова не отговаря. Значи прикрива престъпления и с това става съучастник в тях.

С подобни въпроси към лидерката на столетницата се обръща и Атанас Пъдев, бивш депутат от БСП в левия сайт Поглед инфо. Ето неговият текст:

„Кои са тези с портфейлите?

Кои са тези с оказването на натиск?

Кои са бизнесмените-купувачи?

Кои от БСП /ИБ, широко ръководство и депутати/ са в съдружие с кметове на другите партии?

Каква е цената и коя е стоката или услугата за продан?

Може да започнат с нашата област- Стара Загора!

Горива, варовици, инертни материали, обществени поръчки, паркове, храни, гори, земи, общинска и държавна собственост, европейски фондове, къщи за гости …..всичко!!!

Казвайте имената!!!

Има ли договорени и спазарени общини?!

От кого? И с кого?

Какво правим с приватизацията и приватизираното?

И там ли ще мълчим? Кого крием?

Мълчанието и говоренето без конкретни имена не решава проблема!!!

Нинова, кажи имената!!! Подкрепям те в това! Направи го!

Нали ще борим паралелната държава!

И се моля да не е лъжа, че ако е ….. тогава става страшно!!!

Това ще попитам на следващото заседание на НС на БСП!“

Ще добавя, че следва да се проверят и присъдружните в хотелиерския и ресторантьорски бизнес, както и производителите и търговци на електричество.

 

****************************

Укриването на данни за извършено престъпление е престъпление също. Прокуратурата следва да се самосезира и да разпита К.Нинова, незабавно.

 

*****************************

 

Да извадим „паралелната партия “ на светло и на масата, а не под нея. Сега!