Нинова прави нови съкращения на „Позитано“№20

0
407
корупция
Нинова и Добрев във времената, когато бяха другари.

Кирил Добрев атакува лидера, че се правят без негово знание

Нови съкращения готви Корнелия Нинова на Позитано 20. Тя ще редуцира и без това намаления персонал в централата на столетницата, съобщава сайтът Novapress.bg. И този път съкращението се оправдава с липсата на средства, заради намаляването на субсидията на 1 лев, и липсата на средства по време на извънредното положение.

Във връзка с намаляване на субсидията на партиите на един лев и лишаването от субсидии за времето на извънредното положение, за съжаление се налага ново намаляване на състава на администрацията в Централата на „Позитано“ 20. При възстановяване на финансирането ще бъде потърсен начин хората да бъдат възстановени“, пише в съобщението.

Междувременно Novapress.bg научи, че орг. секретарят на БСП Кирил Добрев, е изпратил писмо до членовете на партията в което казва че въпреки, че Националният съвет е органът, който приема щата на НС и той не е взимал решения за неговото намаляване, и според него Нинова отново използва момента да разчиства както прецени.

Писмото на Кирил Добрев.

В ситуация, в която предстоят 142 конференции, вътрешнопартиен избор, Конгрес и предстоящи парламентарни избори, съкращенията в организационния отдел са на практика отказ от партиен живот.“, пише още той.

Novapres.bg, припомня, че повишаването на субсидията от 1 на 8 лева се случи в началото на декември 2019 г., след инфарктно тройно гласуване късно вечерта. Тогава субсидията се увеличи от лев на 8 след много совалки из кулоарите ГЕРБ казаха, че са се съгласили на промяна в субсидията заради коалиционните си партньори и накрая предложението на БСП бе прието.