Ограничават струпването на хора в 10-километровата заразена зона в Странджа

Утре ще има среща със всички парламентарни групи

0
112
шарково
Хората подстрекавани от БСП докараха санкции на България.

Това реши оперативният щаб за чумата по животните

Утре ще проведем среща с председателите на парламентарно представените партии в Народното събрание. По този начин искаме да се изчистят всички съмнения около случаите със зараза при животните и да се представи пълната картина на ситуацията.

Това заяви вътрешният министър Валентин Радев след първото заседание на оперативния щаб, който координира борбата с чумата по животните, цитират от Новини. бг. В щаба влиза ръководството на МВР, на БАБХ и министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.

От думите на Радев стана ясно още, че по време на днешното заседание е решено да се вземат още три мерки. Първата е да се отменят в 10-километровата зона, при местата, където има зараза в Странджа, обществени прояви с голямо струпване на хора.

Втората е да се засилят проверките за пренос на храни по ГКПП-тата и проверките на автомобилите. Третата мярка е насочена към МРРБ и АПИ да се почистват ежедневно местата в 10-километровата зона преди граничен контрол, като от щаба не уточниха за кои места става дума.