Чумата на лъжата в интернет е по-страшна от тази по животните

Засега липсват само евреите, масоните, джендърите и соросоидите

0
6461
чума
Манипулациите в интернет разчистиха терена за обиране на политически дивиденти. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Мигранти, европейска конспирация, Истанбулска конвенция и новини от „немски вестник“ са част от „комбинираната“ пропаганда на политически тролове

Стефан Ташев

Драмата на хората в Странджа, които останаха без животни, предизвика безпрецедентни по своята дълбочина манипулации и лъжи по темата. Събота и неделя потребителите на социалните мрежи бяха подложени на масирана политическа пропаганда по темата-“убиват България“. Бяха използвани успешно тактиките на „хибридна война“ по учебник срещу българските институции и държавата като цяло.

Всевъзможни блогъри и фалшиви „медии“ облъчваха непрекъснато, по мои скромни наблюдения публикациите във Фейсбук за Странджа валяха през 10 минути, хората използвайки страховете им. Опити на разумни потребители да опровергават публикуваните нелепици бяха заливани от тролове, дори и заплашвани.

Операцията „разчисти“ терена, за да могат на него да се появят на бял кон различни политици, които да оберат народната любов.

В началото, събота сутринта, бе пусната снимката на Баба Дора с козичката. Първо се съобщаваше, че жената е загубила стадото си и страда за последното си животно, което всеки момент щеше „да падне под ножа“. След няколко телевизионни репортажа се оказа, че стадото на бабата си е живо и здраво.

Втората атака започна с публикации от фалшиви сайтове, които се позоваваха на „очевидци“ от мястото на събитието. Според тях цигани от ГЕРБ колят беззащитните животни.

Това бе подето от всякакви националистически организации. В неделя опорните точки бяха допълнени и разнообразени. Вече не „мръсни цигани“, а мигранти специално докарани в България, колеха животните. Пак очевидци от мястото на събитието бяха чули, че на летището в Бургас кацат непрекъснато самолети с бежанци от Германия. Преди седмица писах по темата „мигранти завладяват България“. Тогава манипулацията бе, че „всяка нощ“ на летището в Безмер докарват със самолети мигранти от Германия „по договор с Меркел“, които настаняват в Харманли. Сега от Безмер-мигрантите се оказаха в Бургас.

След това операцията придоби „комбиниран“ характер. Освен мигранти и цигани бяха добавени ЕС и НАТО. Беше пусната в ход лъжата, че избиват животните, защото „ще трябва да ни докарат 48 тона месо от старите запаси на НАТО от Франция“.  Писачът на тези глупости не знае, че 48 тона са два тира. Постепенно бе вкаран обръщение и турският президент Ердоган, който „заедно с Бойко Борисов“ е задействал план за обезлюдяване на Странджа и „заселването на бежанци“ там.

Някои медии направо обвиниха мигрантите, че се донесли заразата. Към Ердоган бяха добавени интересите на турски фирми за месо.

В обръщението бе добавена „достоверна информация“ от немски вестник.

Ето част от публикациите, разпространявани на юнашко доверие във Фейсбук без редакция:

„Пред немският вестник „Neue osnabrücker zeitung“ германски политик хвърли светлина по въпроса какво точно се случва в селата в Странджа в България. Засега от медията не посочват името на немският политик, но това което той разказва за случая ще шокира обществеността в България. Ето какво е разказал немският политик, като е обяснил, че при евентуален иск срещу медията в съда ще застане с лицето и името си пред обществеността в Германия и ще покаже и документите за които говори, защото скандала е огромен и Европа, за да се оттърве от мигрантите си, ги връща в България срещу милиарди евро, които и досега се даваха, но за огради по границата. Публикуваме думите му, без редакторска намеса:

„Преди месец Бойко Борисов премиер на България и канцлера Ангела Меркел подписаха договор с който в България ще се върнат над 150 000 мигранти от Германия и Франция, в договора е посочено, че трябва да се изгради нова бежанска буферна зона на 10 км. от границата с Турция в Ямболски регион близо до Елхово, като са посочени и имена на села като Странджа, Шарково, Воден, Крайново, като за целта в буферната зона няма да живеят българи, а само обслужващ персонал, който до една година трябва да е изцяло и само от мигранти. Естествено, за да не съм голословен искам да ви представя една част от документите, но засега не трябва да ги пубикувате и се надявам на вашата честност и почтеност.

Парите които ще получи България за това за период от 3 години, докато Бойко Борисов е на власт в България, защото тогава им изтича мандата на правителството е 3 милиарда евро. Естествено това за Германия и Франция е много добре, защото ще се оттърват от една част от мигрантите си, но за България след събитията от последните няколко дена, явно се превръща в проблем и канцлера надали е знаела, че да се случи всичко това, което е записано в договора между нея и Борисов, ще се стигне до избиване на животни и изселване на българи от семейните им огнища, което се случва в момента в България.

Според данните с които разполагаме българското правителство избива масово животни на хора именно в тези села с обяснението, че имало някаква чума според френска лаборатория, която обаче не била доказана?! Тук трябва да се върнем в началото, че мигранти в България ще се карат именно от Германия и Франция и няма да е чудно изобщо, ако лаборатороията е поредната измислица на някой в България с цел да се освободи територията за лагерите с бежанците или по точно новата буферна зона“. Както се казва щом и „немските политици“ разкриват световната конспирация значи е така.

Говорих с колега, който живее и работи в Германия. Той ми обясни, че е преровил въпросният вестник и такава статия няма.

В неделя следобед, вероятно окуражени от успеха, авторите на операцията добавиха „черешката на тортата“ на дезинформацията. Според писания на „специалисти“-един от които бивш зам.-министър на правосъдието в служебното правителство на президента Румен Радев, чумата по животните е измама на правителството, за да скрие с това приемането на Истанбулската конвенция от Конституционния съд. Заседанието по това дело е днес. Според въпросният юрист КС е одобрил конвенцията със 7:6 гласа. Посланието бе разбрано. Национал-социалистическата, паравоенна, русофилска организация БНО „Шипка“ веднага пусна на сайта си призив да се отиде в София във вторник и да се блокира КС заради конвенцията.

Многократно е задаван въпросът на различните служби и най-вече на ДАНС докога тази организация, с паравоенни отряди, ще си развява коня, но от спецслужбите се правят на ударени.

От „Шипка“ добавят, че след като блокират КС ще отидат на протеста на животновъдите, където се „очакват 40 000 души“. Те явно не знаят, че протестът е предвиден за утре.

Пред камерите на телевизиите един от фермерите в Шарково съвсем чистосърдечно заяви, че едни хора им обещали да ги закарат на протеста в София, като им покрият всички разноски. Репортерите забравиха да ги питат кои са тези „хора“.

Един от разпространителите на пропагандни постове в стил: френската лаборатория изследвала пробите от животните в Странджа не съществува, под всеки свой пост обясняваше, че познава бащата на Корнелия Нинова и той бил много свестен човек, на който може да се има доверие.

Операция „чума“ успя и благодарение на неадекватните действия на държавните институции и по-специално на Агенцията по безопасност на храните. Тя постфактум се зае да дава обяснения, които бяха „удавени“ от лавината манипулиращи публикации. Реално всеки втори българин стана „ветеринар“ и каквито и изявления и доказателства от държавата да бяха представени, никой не ги слушаше.

Подобни манипулации на общественото мнение в най-новата ни история има няколко. Ще посоча две от тях.

Първото беше т.нар. Ватмански убийства през 1999 г. Тогава в рамките на месец бяха убити двама ватмани от столичния градски транспорт. Колегите им скочиха на стачки, граждански неподчинения и блокади. Ватманите плюеха медиите, че докато тях ги избиват журналистите нищо не правят, а слугуват на властта.

След като бе заловен убиецът-ватмана Явор Иванов,  таил несподелена любов към една от жертвите си, ватманите млъкнаха.

Втората масова манипулация бе убийството на малкия Пепи, намерен удушен в Южния парк. Тогава таксиметрови шофьори блокираха парламента, а вестниците излязоха със заглавия: Убийци! България уби дете! Оказа се, че убийцата е майката Даниела Терзийска, от която се отрече и съпругът й.

Тогава обаче нямаше Фейсбук. Сами си правете изводите. Засега в пропагандните опорки липсват само евреите, масоните, джендърите и соросоидите. Време е и те да бъдат вкарани като гробокопачи на животните в Странджа.