ГЕРБ показаха как Корнелия Нинова дава указания за протест срещу чумата (Видео)

"Протестър" : Нинова каза ако ви спре полиция, да не си тръгвате

0
913
протести
Атанасов с баба Дора и Корнелия Нинова

Според партията на Бойко Борисов социалистите са подготвили сценарий за дискредитиране на кабинета

От ГЕРБ показаха доказателство, че от БСП са подготвили сценарий за дискредитиране на кабинета по повод чумата по животните в село Шарково в Странджа. Ясно бе заявено, че мъж на име Тодор Атанасов е основен провокатор. Освен това от ГЕРБ попитаха дали лидерът на БСП Корнелия Нинова е дала ясен екшън план за действията на въпросния мъж и групата му.

Антон Тодоров показа видео, което уличава Атанасов във възпрепятстване на действията на властите в борбата с чумата по животните. Всичко това стана по време на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

Тодоров подкрепи думите си с видеодоказателство от профила на въпросния човек във Фейсбук, като уточни, че мъжът е приятел в социалната мрежа с началника на кабинета й.

Това е организиран опит за възпрепятстване на действията на БАБХ и властите за справяне с болестта по животните“, категоричен бе Тома Биков от ГЕРБ. „Очакваме отговор от Нинова дали познава този човек и общувала ли е с него в Странджа. Поддържала ли е контакти с други хора от групата, които правеха провокации в селото. Давала ли е указания на тези хора как да действат. Има ли финансова обосновка всичко това“, попита Биков.

От ГЕРБ разкриха, че Нинова е казала, ако бъдат спрени въпросните провокатори от органите на реда и не могат да стигнат до селото, да не си тръгват“.

Заради всичко това от ГЕРБ се заканиха да се обърнат към прокуратурата за всички тези действия, тъй като всичко което се е случило в Странджа застрашава националната сигурност.

Видеото, заради което днес ПП ГЕРБ даде пресконференция и което ни кара да си зададем въпроса дали председателят на БСП Корнелия Нинова дава указания за провокации в с. Шарково, беше изтрито от „Фейсбук“ минути след края на пресконференцията. Дали това е случайно съвпадение или показва гузна съвест оставяме на вас да прецените, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ по-късно.