„Патриотичен“ сблъсък в парламента

Коалиционен съвет в МС ще изгражда конфликтите

0
105
парламент
Валентин Касабов

Волен Сидеров и Валентин Касабов почти се сбиха

Валентин Касабов и Волен Сидеров се спречкаха в стаята на ПГ на „Обединени патриоти“. Пред журналисти председателят на групата Волен Сидеров потвърди пред журналисти, че Касабов го е бутнал и му отправил обиди. Заместник-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ Валентин Касабов и депутати от НФСБ отказаха да коментират случая.

Изнервен е, според мен се държи неадекватно, вчера говори някакви несъстоятелни неща, че аз не съм председател на групата, коментира Сидеров по адрес на Касабов на тръгване за съвета на управляващата коалиция в Министерския съвет.

„Аз съм председател на групата, избран от цялата група, включително от него. Ако той не ме смята за такъв, да напусне, да отиде някъде другаде, да си намери друг председател“, добави Сидеров.

Попитан дали ще напусне групата на „Обединени патриоти“, Валентин Касабов каза: „Това са поредните сънища на някой човек“.

Волен Сидеров коментира, че очаква от коалиционния съвет днес разбирателство. За мен разбирателство означава стъпка назад, за да се върви напред, добави той. По думите му стъпката сега е във вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който трябвало да каже, че не е бил прав за обвиненията си в лобизъм.