Премиерът Борисов отказа да вземе акциите на „Левски“

0
54
Акциите на Левски, с дата 8 май. СНИМКА: "24 ЧАСА"

Политическото шоу на Васил Божков планирано от преди пет дни

Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме акциите на футболния клуб „Левски“. Това обявиха пред медиите в Министерския съвет спортният министър Красен Кралев и директорът на пресслужбата на МС Севделина Арнаудова.

В 8 часа сутринта от „Нове холиднг“ фирмата на Васил Божков, който се намира в ОАЕ, обявиха, че бизнесменът с 11 обвинения дарява акциите на футболния клуб на премиера Борисов.

Куриер на Божков се оказа журналистът Сашо Диков, който цъфна пред Министерски съвет с акциите в ръце. Диков обяви, че вчера Божков му се обадил от Дубай и го помолил да занесе акциите на премиера. Журналистът-куриер ги получил тази сутрин от човек на „Нове холдинг“.

Севдалина Арнаудова обясни, че Сашо Диков няма уговорена среща с министър-председателя. Диков се оказа куриерът на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който се крие в Дубай.

„Отказвам да бъда куриер, защото смятам, че начинът по който се прави е обиден, унизителен към феновете на „Левски“. Ако искате, можете да ги занесете на друго място“, заяви Арнаудова.

„Премиерът отказва да приеме тези акции. В момента нямаме волеизявление от втората страна. Такъв разговор не е воден никога“ заяви Кралев пред журналистите на вратата на „Дондуков“ 1.

Той поясни, че най-разумният вариант би бил те да се предадат на феновете на сините, а след това държавата може да помогне.

„Привържениците на „Левски“ доказаха, че са огромна сила, няма да допуснат подобно нещо. Тези акции трябва да им бъдат предоставени на тях и след това да водим разговори клубът да бъде спасен. „Левски“ е голям клуб, надяваме се този казус със собствеността да се изчисти“, каза министър Кралев.

Веднага след това Сашо Диков обяви, че ще върне акциите на синия клуб на човека, който му ги е предал тази сутрин.

Шоуто с акциите на „Левски“ е грижливо планирано предварително, пише „24 часа“. Медията показва акциите на които има дата 8 май 2020 година, подписа на Божков и вписването на името на премиера Борисов като получател.

Това означава, че Божков не е имал намерение да ги дава на Константин Папазов или който и да било друг. Всеки начинаещ юрист знае, че в Търговския закон има забрана на политически лица да придобиват акции под каквато и да било форма.