Разследването на Йончева се оказа телефонен запис от 2016 г.

Това била аферата "Ало Банов съм"

0
782
йончева
Елена Йончева

Твърди, че  министърът на културата Боил Банов опростил 700 000 лв на фирма за софийското ларго

Елена Йончева разкри на пресконференция най-накрая какво толкова грандиозно разследване е направила. Оказа се, че на прицел е министърът на културата Боил Банов, съобщава Фактор.

Тя помоли организаторите да „загасят осветлението“, защото ще пуска записи на Банов, които обаче не се чували добре и имало субтитри, които трябвало да се прочетат.

„През 2016 година сегашният министър на културата, тогава зам.-министър, е действал с цел „да опрости“ 700 000 лева, които би трябвало да бъдат наложени като санкция за проекта за ремонт на Ларгото“, заяви Йончева.

На самата пресконференция, като доказателство тя пусна запис на телефонен разговор и на колеги на Банов, които са го записвали. Качеството беше като разговор с космонавти, които преди малко са кацнали на луната. Около 3,5 минути журналистите слушаха неразбираеми реплики, придружени със субтитри. От БСП обещаха да предоставят пълния запис, без монтаж. Разговорът бил записан от „служител на министерството на културата“, а самият разговор бил воден от кабинета на министъра на културата. Червената депутатка кръсти разследването си „Ало, Банов съм“. От БСП поискаха оставката на Боил Банов, както и отговорност от цялото правителство.