Само в Breaking.bg: Бившият министър Николай Цонев платил и разпънал палатките пред МС и на Орлов мост

0
1843
Снимка: архив

Шепа пияни протестъри блокират София

Вчера късно вечерта бяха разпънати палатки в центъра на София и възлови кръстовища за града в знак на протест. Палатките бяха донесени и разпънати от бившия военен министър Николай Цонев, който бе разследван, за злоупотреби по време на управлението му в Министерството на отбраната. С него още бяха бившия омбудсман Мая Манолова, която по време на мандата на Орешарски беше една от предложилите Делян Пеевски за шеф на ДАНС, както и Десислава Малинова, която смени няколо граждански организации и партии в опит да се домогне до поста общински съветник, но не успя. Цонев участва във всички протести срещу правителството. Той е доверено лице на президента Румен Радев и с негова помощ кадруваха в МО по време на служебния кабинет.

Протеста не е политически“, твърдят активистите, но все повече става ясно, че е в услуга на изпаднали зад борда на политическата софра индивиди.

Проверка на място установи, че на кръстовищата в София, блокирани и в момента, всъщност са под блокада от празни палатки и символично присъствие на 10 души, които от сутринта пият водка и играят карти. В района на блокадите има струпани полицейски части, които следят за реда и числено превъзхождат десетократно, самообявилите се за защитници на обществото нетрезви протестъри. Акциите на тези хора все повече заприличват на диктат на посредствеността, над обществото.

минерални бани2

Проверка на Breaking.bg място установи, че полицаите бездействат. Попитан представител на МВР, защо позволяват на 10 души да блокират цял двумилионен град, служителят отговори “Няма как да ги накараме насила да напуснат кръстовището, въпреки, че протеста им е напълно нерегламентиран. Те не са подали уведомление в общината и СДВР, за действията и протестите, които ще предприемат, но ако ние се опитаме да ги принудим да спазят закона и да освободят кръстовищата, веднага стават агресивни и се нахвърлят с обиди срещу нас. Така за съжаление ние сме принудени да нарушавме закона и да пазим тях вместо обществения ред и интерес. Напълно разбираме, че тяхните действия са противозаконни, както и че това блокира дейността на много хора в София, но за съжаление не срещаме никакво разбиране от страна на протестиращите, за разлика от хората които са потърпевши от техните действия. За това избягваме да ги провокираме, тъй като агресията им се отразява освен на нас, също и на хората, които са потърпевши от тези техните незаконни действия”.

Така на практика 20 души диктуват дневния ред на двумилионен град и се изживяват като борци за законност и демокрация, налагайки диктат на малцинството.