Само в Breaking.bg: В разгара на санкциите срещу Русия Първанов, Жан, депутати от БСП и „Атака“ отиват на конференция в окупирания Крим

Какво прави Бойко Коцев там, представен като посланик в Москва ?

0
1774
крим
Списъкът на участниците от България в Ялта..На първо място са Жан и Първанов.

Сред участниците от България на форум в Ялта са експосланика ни в Москва Бойко Коцев, червените народните представители Елена Йончева, Тома Томов, Иво Христов и Светлозар Лазаров от „Атака“

България може да се забърка в международен скандал заради визита на български депутати, бившият президент Първанов, доскорошният посланик в Москва Бойко Коцев и червени кметове на конференция в окупирания от Русия Крим. При това в разгара на санкциите срещу Москва и ударите срещу режима в Сирия.

На 16 април 2018 година ще се състои „Ялтенска международна икономическа конференция“ в едноименния курорт.

Breaking.bg разполага със списъка на българските участници.

Сред тях са президентът Георги Първанов, бившият премиер Жан Виденов, червените депутати Елена Йончева, Тома Томов, Иво Христов, Петър Кънев и техните колежка от Обединени патриоти Маргарита Николова.

В Ялта ще бъде доскорошният посланик в Москва Бойко Коцев, националният координатор на „Атака“ и бивш главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, червените кметове на Хисаря Пенка Дойкова и на Гоце Делчев Владимир Москов. В българската делегация са още русофилите Светлана Шаренкова и Николай Малинов, както и зам.-шефката на Градския съвет на БСП Ваня Добрева.

крим
Списъкът с участниците в Ялта от България

В делегацията е още и бившият министър на културата Иван Маразов, както и обслужващият Русия „журналист“ Борис Анзов, който става редовно за посмешище на редовните брифинги на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предлагайки България да стане 16 република на Русия.

Припомняме, че Преди четири години агресията и аншлусът на Крим бяха „узаконени” с фалшив и нищожен референдум, състоял се под дулата на „учтивите зелени човечета”, които миротворецът Путин бе проводил срещу „братския” украински народ.

Целта на конференцията е, че да се узакони международно анексията на Русия в Крим, непризната досега от нито една сериозна държава.

Миналата година на същата конференция присъстват пък представители на БСП и „Атака“, но от по-нисък ранг. Там са Ваня Добрева, Маргарита Николова, кметът на Хисаря, Светлозар Лазаров и Маразов.

Форумът приема решение за учредяване на Асоциация „Приятели на Крим“, която да съдейства за международно признаване на окупацията на Крим.

Това предизвика остра реакция на посолството на Украйна в София.