Само в Breaking.bg: Нинова и обкръжението й пишат опорки за загубата на изборите

0
1131
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Всички от БСП носим отговорност, до дни ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена тя от партията, е една от тях

В момента на „Позитано“ №20 Корнелия Нинова и обкръжението й в тесен кръг пишат опорки за предстоящата загуба на БСП на изборите в неделя. Това научи Breaking.bg от партийната централа.

Обсъждали се варианти как да се излезе от ситуацията ако партията претърпи съкрушителна изборна загуба от ГЕРБ на вота на 26 май. Почти всички социологически агенции дават преднина на ГЕРБ между 1 и 5% за евровота. Единственият, който все още твърди, че столетницата има минимална преднина, е Юрий Асланов.

След обявяване на последните сондажи Нинова събрала приближените си на тежка оперативка, за да се избистрят опорките за евентуална загуба. Един от обсъжданите варианти за изявление на  Нинова в изборната нощ е лидерът на партията да каже, че всички в БСП носят отговорност за загубата на европейските избори.

Всички носим отговорност – от общински председател, през областни, през Национален съвет до председател -до дни ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена отговорността от партията. Това била първата опорка за Нинова. В момента се обмислят и други, включително и с варианти за оставки на висши партийни началници.

На сбирката присъства и зам.-председателят на столетницата и член на изборния щаб Кирил Добрев, известен като Кире Корпорацията. Добрев заявил, че няма намерение да подава оставка. Други от обкръжението на партийния лидер заподозрели, че Нинова готви чистка и лов на вещици на „Позитано“№20 като се оправдае с изборната загуба, затова се подготвяли с контрамерки.

Както Breaking.bg писа вчера, Кирил Добрев обещал на съпартийци, че при провал на евроизборите лично „ще им поднесе главата на лидера на поднос“. Според запознати от два дни най-близката аптека на соццентралата върти добър оборот. Най-търсен бил препаратът лексотан. Той се купувал в големи количества за успокоение на Нинова и нейното обкръжение, което стои все по-самотно и отчаяно на „Позитано“№20, изпаднало в тотална политическа изолация. Нинова все пак има късмет, че знае предварително за загубата този път, за да се подготви с опорки. А не както на предсрочните парламентарни избори през 2017 година, които уж щеше БСП да спечели, а накрая се оказа в небрано лозе, коментират социалисти.