Скандално! Проверяващи ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ от МОН на софра с активисти от ВМРО

Зам-министърът в МОН с ресор “висше образование” е от квотата на същата партия

0
1462
мон
Проверяващи и хора на ВМРО на една маса в пицария. СНИМКА: БОЛЯРСКИ НОВИНИ

Изпратените от образователното министерство трима инспектори на една маса с хора на Каракачанов в Търново

На прелюбопитна среща са се натъкнали съвсем случайно тази вечер в пицария близо до 5-ти корпус на университета студентите от инициативния комитет към ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“. Това съобщава сайтът „Болярски новини“.

Същият този инициативен комитет вчера проведе избори за попълване квотата на студентите в Общото събрание на университета,с като сегашният студентски съвет, който е с изтичащ мандат, отказа да изпълни законовите си задължения и да проведе такъв избор.

По този начин бе поставен под въпрос изборът на ректор на Алма матер!Това от своя страна стана повод от учебното заведение да бъдат изключени сегашният и предишният председател на студентски съвет- Петров и Иван Маринов! те двамата,които са обвинявани че са членове на ВМРО и обслужват тясно партийни интереси тази вечер са засечени на една маса с тримата проверяващи, изпратени от МОН да решат неприятният конфликт, който заплашва съдбата на самото висшо учебно заведение!

Самата информация е шокираща тъй като пряко доказва съмненията,че целта на самата проверка е чрез нея да се окаже помощ на една политическа организация да продължи да кадрува във ВТУ. Припомняме,че зам-министърът в МОН с ресор “висше образование” е от квотата на ВМРО!!! Какъв ли ще бъде резултатът от проверката след тазвечерната среща!!

Както Breaking.bg писа хора от партията на Красимир Каракачанов се опитват да кадруват във Великотърновския университет и да провалят общото събрание на ВУЗ-а. Целта е да бъде назначен служебен ректор от Министерството на образованието.