Скандал в БСП заради чалга-социалистът Георги Михов (Видео)

Михов кара с 300 км. ч под ритъма на мощна чалга

0
2013
БСП
Георги Михов, на преден план, лидерът на младежите социалисти в Казанлък.

Младежи ГЕРБ дават лидерът на младежката организация на столетницата в Казанлък на полицията

Скандал избухна в БСП заради видеоклип с лидера на младежката организация на столетницата в Казанлък Георги Михов. По-рано през деня в социалните мрежи видеото с него предизвика бурни отрицателни реакции. На кадрите, заснети от самия Михов той кара кола с над 300 км. В час под звуците на мощна чалга. Чалга-социалистът се хвали, че участва в забранени дрифтове и нощни гонки с колата и приятели.

Младежката организация на ГЕРБ пусна декларация с въпроси за поведението на Михов.

Във връзка с по-рано днес разпространеното чрез медии и социални мрежи видео как председателят на МО на БСП в Казанлък, Георги Михов, шофира автомобил с абсолютно недопустима скорост, застрашавайки живота както на намиращите се вътре в превозното средство, но така също и на околните, ние от МГЕРБ задаваме следните въпроси и търсим техните отговори:

1. Потърси ли ръководството на МО на БСП, в лицето на председателя Николай Бериевски, отговорност на своя регионален лидер за демонстрираното поведение?

2. Уведомено ли е централното ръководство на БСП за постъпката на своя младежки лидер?

3. БСП и МО на БСП ще се разграничат ли от постъпката на Георги Михов като го отстранят от така заемания висок партиен пост, ако данните за извършеното от него се потвърдят?

И накрая бихме желали да знаем – ако видяното в клипа е истина и младежки лидер, който трябва да дава пример с поведението си, си позволява да шофира с 300 км/час, всъщност това ли е урокът по висок морал, който младите получават в БСП и нейното младежко обединение?

Ще се радваме на бързата и навременна реакция както на г-н Николай Бериевски, но така също и на централното ръководство на БСП по изясняване на обстоятелствата около случая с Георги Михов.

Ние от МГЕРБ настояваме, ако разпространените данни се потвърдят, от председателя на МО на БСП в Казанлък да бъде потърсена най-строга отговорност както по партиен, но така също и по законов ред, се казва в документа подписа от председателя на МГЕРБ Георг Георгиев.

На писмото в социалните мрежи реагира шефът на младежката организация на БСП Николай Бериевски.

Той заклейми чалга-социалистът Михов, който му е подчинен.

Във връзка с поставените от Вас въпроси относно видео съдържание с Георги Михов – председател на МО в БСП – Казанлък, заявявам, като човек, гражданин и председател на МО в БСП дълбокото си убеждение, че всеки трябва да спазва законите на страната в това число и Закона за движение по пътищата.

Всеки човек трябва да бъде в състояние да носи отговорност както за собственото си поведение и сигурност, така и за сигурността на пътниците в превозното средство и всички участници в движението.

Лично аз не подкрепям поведение, което би застрашило безопасността на когото и да е.

Искам и да припомня, че други са органите в държавата, които могат да констатират кой шофира, какви са съответните нарушения, както и какви мерки трябва да бъдат предприети, написа шефът на младежката организация на БСП.

В отговор Георг Георгиев написа следното:

Без коментар, “отговорите” на поставените от нас въпроси относно публикуваните по-рано днес кадри, на които има изказани твърдения, че се вижда как председателят на МО на БСП в Казанлък шофира с 300 км/час.

Въпросът за морала и “реакциите” на организацията, към която принадлежи Георги Михов оставям на аудиторията.

Въпросът за законността МГЕРБ ще отнесе към компетентните органи по надлежния ред.

Ето и видеоизявата на Георги Михов, която е просто покъртителна.