Хора на Кирил Добрев саботират Нинова за депутатските листи

0
413
Битката е кой ще прибере парите на Пеевски.

Битката е кой ще прибере парите на Пеевски

Войната на „тихия фронт“ в БСП между Кирил Добрев и Корнелия Нинова, тепърва ще се разгръща с наближаването на изборите. Този път „залогът“ е местата в листите и кандидатите в тях, за предстоящите избори. Не е тайна, че Корнелия Нинова ще се опита да наложи, като водачи и избираеми места „нейните“ хора, от тясното ѝ обкръжение, съобщава bgreporter.info.

Но изборите освен избираеми места са свързани и с много средства. Средствата пък се осигуряват по традиция във всички партии от кандидатите на „маркираните“, като избираеми места в листите на отделните райони в страната, според прогнозите, които всяка партия си прави. Така на практика, всеки избираем депутат си финансира кампанията отплащайки се за мястото си в листата.

Точно на такъв подход за атака е заложил Добрев, смятат запознати от кухнята на БСП. Тези средства, които иначе биха се влели в кампанията на БСП, чрез участието на „Добревите“ хора в листите, ще бъдат спрени чрез отводи по места.

Първият такъв случай е вече факт в Стара Загора – където Борис Боричев, който е човек на Добрев се оттегли от участие. След като на 21 януари беше номиниран за кандидат депутат протежето на Добрев, благодари за доверието и се отказа с писмо.

Вместо платформи на кандидатите в които те излагат своите приоритети ако бъдат избрани ,в ръцете на делегатите бяха тикани листи с имена на правилните хора“

подчертава още Боричев в писмото до делегатите на общинската конференция (ОК).

В писмото изпратено по електронната поща до делегатите на ОК с което BGReporter.info разполага, Боричев отбелязва, че не желае да е в компанията на хората предложени в листата.

Заявявал съм, че няма да участвам в една листа с хора подкрепяли задкулисието в българската политика, хора подкрепяли господин Пеевски..“, са думитe на Борис Боричев към делегатите.

Според източници на BGReporter.info, с тези думи на Боричев към конференцията са насочени към Драгомир Стойнев. Стойнев е доскорошен приятел на Добрев неведнъж е спряган за човекът на Дилян Пеевски в БСП.

След конгреса Стойнев се опитва да се нагоди към новото статукво на Позитано. На него му е отредено да е 2 ри в листата, в Стара Загора, а водач ще шефът на червеният пресцентър Васил Самарски.

Подредбата по този начин, ще донесе на Нинова необходимите усилия от страна Драгомир Стойнев, за да си осигури място, като депутат в следващия парламент. Така Стойнев ще докаже та си своята финансова и политическа лоялност към новото ръководство в партията.

Според запознати с конюнктурата на „Позитано“, пък целта на Нинова е да притиска Стойнев така, че парите от Пеевски да минават вече през нея към БСП, затова Стойнев трябва да се задоволи с второто място в Стара Загора.

В БСП играта винаги е по-дълбока,от колкото изглежда на повърхността. Може би дългосрочната цел на Нинова е, чрез натиск върху Стойнев и контактите му в енергетиката, да се опита да сложи ръка на част от парите и бизнеса с ВЕЦ-ове около Добрев.

Запознати със случващото се в градът на правите улици, смятат, че случая с Боричев само е част от планът на Кирил Добрев да саботира листите за изборите. Добрев иска да покаже индиректно на Нинова, че още е в играта и може да повлияе на процесите в БСП. Затова прогнозират и следващи отводи по места на хората на Добрев.