Цветанов: Няма натиск от страна на Турция

Бившият шеф на ПГ на ГЕРБ към социалистите: С омраза политика не се прави

0
52
герб
Цветан Цветанов

Исках да благодаря на Нинова и БСП, но те не идват на работа, допълни той

Видях се с Валери Симеонов, Веселин Марешки, сега с Мустафа Карадайъ. Бях предвидил да посетя и председателката на БСП, но те не идват на работа. Исках да благодаря на колегите. Да, стигали сме до скандали и до дрязги, но искам като се видим на улицата да се поздравим.

Това каза в кулоарите на парламента бившият председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Всички трябва да бъдем отговорни. Аз винаги съм се ръководил от това и за държавата, и за ГЕРБ. Как от БСП ще поискат вето на Закона на вероизповеданията, като те не присъстваха на дебатите? Предстоят евроизбори и Корнелия Нинова, и Крум Зарков ги уважавам много, въпреки омразата, която те изпитват към ГЕРБ.

С омраза политика не се прави. От БСП не спряха да отправят обвинения към мен. Аз искам да попитам – как обвинен в пране на пари може да води листата на БСП? За мен няма никакви доказателства, че съм виновен. Аз не съм виновен, но взех правилното и морално решение. Трябва да вършим работа за българските граждани, а не да се занимаваме с битовизмите на опозицията. Трябва да говорим за предстоящите евроизбори. Трябва да дебатираме по сериозните теми“, категоричен беше Цветанов.

Той коментира и темата за Закона за вероизповеданията и изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. „Категорично не съм чувал за натиск от турска страна относно Закона за вероизповеданията. В политиката всеки има право да прави изказвания и да бъде чут от своите избиратели, но наистина в ГЕРБ нямаме никаква информация за натиск от страна на Турция. Законът за вероизповеданията се преекспонира и смятам, че това се направи с политическа цел. При този закон сме се ръковдили само и единствено от интересите на обществото и вероизповеданията. Относно изказването на Мевлют Чавушоглу, МВнР отговори“, заяви Цветан Цветанов.