Намаляват партийните субсидии до края на юли

0
430
чез
ГЕРБ и ОП се разбраха за партийните субсидии.

До края на мандата данъци няма да пипаме, отсече премиерът Борисов

До края на юли ще бъде решено с колко да се намалят субсидиите. Започват консултации в парламента. Това обявиха премиерът Бойко Борисов и коалиционните партньори от “Обединени патриоти” след 90-минутна среща в МС.

До края на мандата данъци няма да пипаме, заяви Борисов и допълни, че е готов да говори за Закона за политическите партии, където са необходими промени.

Ние ще инициираме консултации в парламента още тази седмица, за да намерим разумния баланс, тъй като двата закона трябва да бъдат разгледани заедно след постигането на разумен компромис между всички политически сили. Поставили сме срок те да минат през зала до ваканцията на 1 август, за да не бъдем упреквани, че умишлено отлагаме промените за субсидиите, заяви Симеонов.

Взехме решение до края на юли месец отново да се проведе коалиционен съвет Обединени патриоти-ГЕРБ, на който да се направи преглед на това, което е изпълнено досега от коалиционното споразумение, каза зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов. Ще се съберем, ще обсъдим кое докъде е стигнало, кое трябва да се засили. Ще отчетем успехите и ще обсъдим това, което трябва да наваксаме, посочи Чуколов.

Да благодаря на колегите, че приеха извиненията, които им казахме, но ГЕРБ продължава да стои зад позицията си, която и правителството внесе, за субсидия от 1 лев.

В същото време, като парламентарна република, сме поканени на разговори, инициирани от Обединени патриоти, с всички политически партии, и сме готови да говорим за промени в Закона за политическите партии, защото сега Министерството на финансите и правителството се занимават с изплащането на партийните субсидии. Всичко това трябва да отиде в Закона за политическите партии, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.