Борисов на среща с еврокомисаря по правосъдие Дидие Рейндерс: Борбата с корупцията и съдебната реформа остават централен приоритет в работата на ГЕРБ

0
39
Борисов на срещата с еврокомисар Рейндерс. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Евроатлантическото мнозинство в парламента вече е готово с предложенията как да бъдат избирани членовете на антикорупционна комисия

Борбата с корупцията и съдебната реформа остават централен приоритет в работата на ГЕРБ. Това заявих по време на среща с европейския комисар по правосъдие Didier Reynders. Подчертах, че евроатлантическото мнозинство в парламента вече е готово с предложенията как да бъдат избирани членовете на антикорупционна комисия. Това написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ето какво допълва той:

Председателят на Комисията по превенция и противодействие на корупцията Рая Назарян, която е и автор на текстовете, обясни, че до момента подобна сложна и многопластова процедура не е провеждана. Процедурата въвежда тройна прозрачност: първо подбор в номинационна комисия, след това в ресорната парламентарна комисия и накрая избор от Народното събрание с гласовете на две трети от присъстващите народни представители.

Екатерина Захариева от Комисията по конституционните въпроси запозна комисар Рейндерс с последните промени в Конституцията. По време на срещата обсъдихме също напредъка на страната ни в осъществяването на реформите в съдебната система. Запознах комисар Рейндерс и с всички инициативи, които сме предприели за оказване на военно-техническа помощ на Украйна.