Александър Симов от БСП с фалшива новина за политическия психолог Антоанета Христова

0
269
Александър Симов

Тя не е в листите на ГЕРБ. „Когато нямаш послания, използваш лъжи и пропаганда“, отвърна в социалните мрежи Христо Гаджев

Александър Симов от БСП публикува фалшива новина в личния си профил във фейсбук, с която обяви, че политическият психолог Антоанета Христова е под номер 19 в 25-ти МИР – София, в листата на ГЕРБ. При по-обстоен преглед, става ясно, че техният кандидат за народен представител Антоанета Христова е с икономическо образование, а не професор от БАН, завършила е „Икономика и управление на търговията“ и работи в рекламна къща, пише Tribune.bg.

„Задълбоченото четене на листите на ГЕРБ опасно много прилича на потапяне в „50 нюанса сиво“ и техният плосък садо-мазо свят. Но ако човек е достатъчно последователен, ако успее да прежали известно количество мозъчни клетки, ще открие големи перли.

Така например в 25-ти МИР – София, откриваме под номер 19 кандидатка на име – Антоанета Христова. А в 24-ти МИР налитаме на кандидат за депутат с името Николай Нидал Алгафари. Якоооо! Чудно ми е сега дали медиите ще продължат да ги канят като абсолютно обективни, напълно безпристрастни, тотално независими политически наблюдатели, а?“, попита Симов, въпреки че в коментарите под публикацията си сам признава, че е предполагал, че ще е друга Антоанета Христова.

„Когато нямаш послания, използваш лъжи и пропаганда“, отвърна в социалните мрежи Христо Гаджев от ГЕРБ.

„Това е абсолютна лъжа. Визираната Антоанета Христова е член на ГЕРБ в Красна Поляна и успешен предприемач. Тя няма нищо общо нито с политологията, нито с БАН, нито с проф. Христова. Тя беше кандидат и на предните избори, но това е убягнало на г-н Симов, или не се вписва в пропагандата му. Очаквам Александър Симов да се извини, но познавайки подхода в БСП това няма да стане“, написа Гаджев.