Антон Хекимян: Гласувах хаосът в държавата от последните две години да не се повтори в София

0
31
Хекимян

Аз самият щях да гласувам с машина, ако не бяхме загубили доверие, обяви той

Призовавам хората да гласуват, не само заради хубавото време, а защото това начина по който нашият глас да бъде чут“. Това заяви кандидат-кметът за София на ГЕРБ Антон Хекимян.

Той заяви, че е гласувал за чиста, подредена София, по-сигурна, за хората които са доказали, че могат да носят отговорност. „Гласувах затова хаоса в държавата, който виждаме последните две години и половина да не се повтори в София, надявам се да не се повтори и в други общини“, заяви още Хекимян.

На въпрос дали отмяната на машинното гласуване ще повлияе на изборите, кандидат-кметът отчете, че има много хора, които чакат пред урните. „Има хора, които вярват в този избирателен процес. Аз самият щях да гласувам с машина, ако не бяхме загубили доверие. Искам отговори от политическите лица, които ги дължат, но такива не чух“, коментира Хекимян скандала с машините.

Той припомни, че още в петък е заявил, че ще гласува с хартия независимо от решението на ЦИК, защото има достатъчно примери в Европа, че се гласува с хартия. „Все още мима държава и се надявам да продължим да имаме. Имам доверие в хората, които участват в изборния процес“, заяви още кандидат-кметът на ГЕРБ.