Антон Хекимян: Реновираме читалищата, така че да бъдат културни центрове в кварталите

0
16
Антон Хекимян

Приемам читалището като лична моя кауза, защото тези институции са повлияли за формирането на нашия народ

Читалищата заслужават да получат признание заради основополагащата си роля, която заемат в нашата история. Приемам читалището като лична моя кауза, защото тези институции са повлияли за формирането на нашия народ, същевременно съхранени и до днес остават значима обществена организация. Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС на среща със Сдружение на читалищата. Хекимян пое ангажимент Столична община да отдели средства за закупуване на книги за читалищата.

„Предвиждаме също така да направим  анализ на сградния фонд на читалищата и там, където е належащо, да бъдат отпуснати средства за ремонт и модернизация. За мен е важно да имаме диалог и предлагам към Столична община да бъде създаден Консултативен съвет за читалищната дейност, който да се провежда на всеки три месеца, като на него да бъдат обсъждани всички възможности за развитие“, заяви кандидатът за кмет.

„София е с три пъти по-голям бюджет за култура от държавния, в бюджета на столицата са отделени 3.4%, а за цяла България-0.4%. Това е показателно за разликата и начина, по който работи екипът на ГЕРБ и опонентите ни, които хвърлят гръмки обещания и идеи, без никакви реални действия. Те гледат кусурите на 5 плочки по „Шишман“ и „Граф Игнатиев“, но са със затворени очи за много важни за София проекти- за метрото, канализацията, за социалните дейности, които не бяха подпомогнати като градския транспорт“, подчерта Антон Хекимян.