Атанасова отговори огледално на Петков: ПП-ДБ имат два варианта – да подкрепят нашата програма или избори

0
258
Десислава Атанасова

Те нямат опция да си избират каквото и да е

„Ще отговоря с огледална оферта. За ПП-ДБ обаче има само 2 варианта. Първият  -подкрепа на програмата на ГЕРБ. Вторият явно са изборите“. Така Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, отговори задочно на Кирил Петков, който по-рано постави пред най-голямата коалиция 3 избора.

„Те нямат опция да си избират каквото и да е. „Възраждане“ им отказаха, ИТН им отказаха, ДПС им отказаха. БСП все още като че ли не са казали категорично дали биха подкрепили мандат на „Продължаваме промяната“, подчерта Атанасова. Тя припомни, че вчера ДПС обявиха, че повече няма да водят разговори с тях, защото са ги пренебрегнали.

„Наложително е да поставим на масата въпроса за евентуална конструкция на кабинет, можем да поканим всички отново да споделим отговорността, с която избирателите са натоварили всички партии. Ако не се разбира, че никой не може да бъде самодостатъчен, никой не е натоварен с мандат от 121 гласа, за да управлява, то той греши“, подчерта още Десислава Атанасова, след което обясни, че са били шокирани от това, което е предлагано на „Възраждане“, когато е паднало управлението след вота на недоверие.

„Предлагано им е какво ли не”, загатна Атанасова.