Евгений Балев: Ще работя за по-добра жизнена среда и възможности за развитие на младите хора

0
30
Евгений Балев

Ще насоча усилията и енергията си за развитието на еко, културен и културно-исторически туризъм

Евгений Балев е роден в Сливен. Състезател и треньор е по колоездене. Многократен шампион на страната и победител в колоездачната обиколка на България през 2007-а и рекордьор по участия в обиколката – над 20 пъти. Инициатор е за създаването на сливенски тим по колоездене – Blue Rocks. В момента е треньор на младите сливенски надежди.

За него можете да гласувате с номер 7 в бюлетината и преференция 109.

-Вие сте многократен шампион на страната и рекордьор по участия в обиколката на България. Сега тренирате младите сливенски надежди. Защо избрахте тази дисциплина?

-Евгений Балев: Колоезденето е моя страст. Бих казал, че колоезденето намери мен. Не съм спортувал друг спорт. От ранна детска възраст знаех, че ще бъда колоездач. Още от 1987 година, от 12-годишен, се занимавам с това. Започнах от клуба в родния си град Сливен, който е с традиции в колоезденето. И до ден днешен спортувам, защото за мен това е начин на живот.

В същото време съм и треньор. Опитвам се да им предам своята страст и ентусиазъм. Напоследък в България се забелязва добра тенденция все по-масово да се карат велосипеди и не е лошо тези любители да бъдат организирани в някаква спортна форма. Заедно с това те да получат професионални съвети за начина, по който да се занимават с това си хоби, как да се хранят, поддържат добра форма и как да обслужват най-добре технически своите колела.

-По какъв начин качествата Ви на спортист ще Ви помогнат в работата като общински съветник?

-И в политиката и в спорта се изискват много дисциплина, воля, упоритост, търпение, хъс, сила, огромна отдаденост и всеотдайност.  С тези свои качества от спорта, влязох и в политиката. Сигурен съм, че това, че съм упорит и дисциплиниран, ще ми помогне да реализирам целите и идеите си, заради които станах част от листата на ГЕРБ в Сливен. Ще работя за това, в което смятам, че съм най полезен, а именно за спорта.

-През последните години беше направено много за спорта в Сливен. Какво още смятате, че трябва да се надгради?

– Във втория мандат на кмета Стефан Радев беше направено много за развитието на спортната инфраструктура в града. Той помогна с много и за подобряването на моя спорт.

Знам, че помага и на другите спортове и клубове да се развиват по-добре. Ако спечеля доверието на моите съграждани, като общински съветник ще работя за развитие на спортната инфраструктура с фокус върху масовия спорт, както и за развитието на колоезденето като спорт. Основната ми задача е реализирането на програми за трайна превенция срещу зависимостите и здравословните проблеми, както и по-добра жизнена среда и възможности за развитие на младите хора.

-Кои са другите направления, освен спорт, по които ще работите, ако влезете в Общинския съвет?

-Вярвам, че Съединението прави силата, затова ще работя за интегрирането на младите хора със силна и креативна гражданска енергия, с които заедно да работим градът ни да става все по хубав и да е все по-добро място за живеене. Ще работя за развитието на модерния и съвременен европейски облик на града, за развитието на спортната инфраструктура. Ще насоча усилията и енергията си за развитието на еко, културен и културно-исторически туризъм.

– Защо е важно да има стабилно мнозинство в новия Общински съвет?

-Управленската програма на Стефан Радев и неговия екип е много амбициозна, но и вероятно единствената изпълнима. Заложено е надграждане на всичко постигнато в първите два мандата. Вече е финализиран откритият конкурс за идеен архитектурен проект за възстановяване на Колодрума. Основната цел е да се създаде подходяща обстановка за практикуване на велоспорта и съживяване на традициите, които Сливен има в колоезденето. Планира се изграждане на нова многофункционална спортна зала с 1 500 места за зрители, както и зала за бокс. В програмата е заложено още обновяване на бившия военен стадион. Изработен е подробен устройствен план за територията на кв. „Стоян Заимов-юг“ за неговото пълно обновяване, за да има възможност за масови посещения, тренировки, състезания и други събития на открито. За да се случат тези идеи е необходима силна подкрепа и групата на общинските съветници от ГЕРБ да са мнозинство.

-Какво е вашето основно послание към жителите на Сливен?

-Призовавам моите съграждани да прочетат политическите програми на всички  кандидати за кмет (или на тези, които изобщо имат такива), защото имам усещането, че за тях участието във властта е самоцел и политическото им поведение и тези са изпразнени от съдържание. И казвам това спокойно, защото идеите, експертизата и политическият опит на Стефан Радев и ГЕРБ са безалтернативни.

-Защо на 29 октомври сливналии трябва да гласуват за Стефан Радев и листата с номер 7?

-Това е логичният избор след всичко, което беше направено за спортните клубове и базите в града ни. Мащабни проекти в сферата на спорта, туризма и свободното време са заложени и в новата управленската програма на Стефан Радев за третия му мандат. Затова смятам, че на 29 октомври Сливен трябва да избере Стефан Радев и кандидатите за общински съветници с номер 7, защото са най-можещите и успели хора в своите области. Доказали са, че работят в екип. Това е най-силният отбор!

 

Може да подкрепите Евгений Балев като гласувате с № 7 в бюлетината, с преференция 109.

#РаботимЗаСливен