Явор Божанков почти разплакан: С две изречения Трифонов ни прати на нови избори

0
434
Явор Божанков

Депутатът от БСП се обърна към представителите на другите политически сили да кажат за какво са се договаряли и за какво са се скарали

„Гледах интервюто на Трифонов. Ако го беше дал Борисов, вече щеше да има протести към ръководството на БНТ. Трифонов с две изречения ни прати на нови избори. Без преговори, без срещи, без въобще да положим усилия да реализираме този мандат”, заяви пред Нова тв Явор Божанков от БСП.

Според него в интервюто на лидера на ИТН имало и много противоречия. Именно те правели преговорите почти невъзможни.

„Трифонов към трите кризи – COVID, инфлационна и мигрантска, добави и четвърта – парламентарна, по категоричен начин. Президентът неслучайно връчи мандата на БСП с мотив, че изповядваме едни и същи ценности, една от които е демократизмът. Всички декларират, че искат кабинет, че искат правителство. Но няма. Къде е проблемът? По отношение на политики противоречия няма. Такива обаче явно има някъде другаде и те излизат на час по лъжичка”, каза Божанков.

Според него това показвало, че се водят други разговори – не в парламента, не пред камери и не пред журналисти. Той се обърна към представителите на другите политически сили да кажат за какво са се договаряли и за какво са се скарали.