Борисов в Русе: Няма с кого да се конкурираме, тези след нас не свършиха нищо

0
87
Борисов в Русе

Нинова забрави, че след мен беше вицепремиер – втория човек в държавата и управляваха така, че паднаха

90 млн. лв. отпуснахме за водния цикъл в Русе, а и него калпаво направиха. С кого да се конкурираме? За писти, спортни зали, булеварди, мостове… Всичко наизуст знам, защото ми е минало през главата. Над 3 г. управляват, а на нас дават оценка. Нула направено – нито мост, нито магистрала, нито ферибот. Довършиха и започнатия от нас воден цикъл калпаво.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизантите и членове на партията в Русе, където кандидат за кмет на партията е ген. Иван Иванов.

Защо промених часа от 18 на 20 ч (б.р. – за партийната сбирка)? Защото в моето темпо на работа и разбиране, и знаейки, че в рамките на тези 3 г. трябваше да дойда по магистрала от Търново до Русе. Защото ви оставих и парите в сметка, за да се строи от същия ден. Три години спахте и слушахте съчинения. Кой ви е виновен, че няма път? Викам – заминал е. Търся самолет да кацна в Русе – няма. Нали Еконта прави летище тук? Забравихте ли го? Накрая 4 часа път – нито летище, нито магистрала, нито път. От Бяла почват опашките. Нали щяха и ферибот да правят? Няма го, отбеляза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Аз си поемам отговорност за свършеното и ще кажа защо съм гласувал за Асен Василев и „Промяната“ – за да имаме правителство. Времето ще покаже, дано не е фатално, каза още Борисов.

Русе даде най-младият, симпатичен, красив и образован депутат в парламента. Десислава Атанасова също израсна много, даде примери с хора от Русе Борисов.

Нинова забрави, че след мен беше вицепремиер – втория човек в държавата и управляваха така, че паднаха. Резултатите са нула. Той и този кмет вече не е неин, така че каквото и да става – да е жив и здрав, напомни още лидерът на ГЕРБ.

Смееха ни се, че от джипката сме хвърляли пари, а там, където ги хвърлихме – асфалтирано, маркирано. Там, където случайно са направили ремонт, даже няма и маркирано, каза той.

Докато си говорим тук, в

Благодаря за доверието на ген. Борисов и на ръководството на ПП ГЕРБ. До мен на сцената стоят група от доказани в своята област професионалисти, бойци, които през последните години се борят неуморно за просперитета на град Русе. До мен стоят хора, които са убедени, че трябва да продължим заедно, да надградим това, което ГЕРБ е изградила, каза кандидатът за кмет на Русе ген. Иван Иванов.

През целия си живот съм работил с хора, управлявал съм големи колективи и знам, че в екипите трябва да има хора, които знаят какво и как да се направи – това са тези хора. Знаем какви са проблемите на Русе. Първата ми задача, когато бях поканен от ген. Борисов, бе да мина из всички квартали на Русе, защото центърът не е Русе, разказа Иванов. Той изказа разочарованието си от това, че проблемът с водния цикъл в града все още не е решен, но увери, че ГЕРБ ще работи за това.

„Гарантирам ви, че ние знаем какво и как да направим, защото ние можем, защото ние работим за Русе и на 29-и ви приканвам заедно да гласуваме за кмет и общински съветници“, допълни Иванов.

6 от 8 общини се управляват от ГЕРБ. Ние успяхме да променим нашите населени места и то към по-добро, някъде и към много по-добре. Това е факт, който и нашите опоненти забелязват. Време е Русе да влезе в правилния коловоз на 29-и, каза Димитър Славов, който е кандидат за кмет на Община Бяла.

Вместо да говорим за иновации и технологии, ние си говорим за това колко мръсен е градът. Виждате управленската немощ, която те притежават. ГЕРБ трябва да е първа политическа сила в Русе, в шестте общини, където имаме много успешни кметов. Така беше и така трябва да бъде оттук нататък. Време е за управленски решения, време е бриг. ген. Иван Иванов да стане кмет на Русе, каза областният координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, който откри събранието.

Водният цикъл е утвърден по време на управлението на ГЕРБ. На сегашните управляващи им дойде на готово да се опитат да го довършат, но и това не могат да направят. Аз благодаря на лидера на нашата партия, който отпусна 90 млн. лв., за да могат да се оправят нещата, подчерта още Нунев.

С г-н Борисов си говорим, че всичко може да стане, ако имаме адекватен финансов ресурс в държавата и адекватен финансов министър, който да го изпълнява. Само към септември и това трябва да го знае цялата зала – 780 млн. е дефицитът за тази година. По финансовата рамка на г-н Асен Василев се очаква да има 13, 7 млрд. дълг. Когато преди 2 г. говорехме, че това са аматьори и не си давахме сметка, че ще трябва да управляваме с тях, предупреждавахме, че дългът ще нараства. Очаква се да е 60 млрд. през 2025 г. Това означава, че не се знае кога ще бъда завършена Хемус, че пътя Русе-Търново не се знае как ще бъда плащан, не се знае какви ще са възможностите за социални, за здравни услуги, теми, които касаят всяко населено място. За съжаление, това е истината. Ние години наред печелим с нея, защото никога не сме лъгали нашите членове и симпатизанти, каза шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Аз съм оторизирана от нашата ПГ да направя много сериозна забележка на вас, г-н Борисов, за подкрепата, която оказвате на Асен Василев. Той е човекът, който трябва да събира пари за бюджета, да гарантира парламентарна подкрепа. Нашата парламентарна група ще предложи парламентът много сериозно да се занимае с „Лукойл“. Смятаме следващата седмица да внесем проект на решение за отнемане на дерогацията на „Лукойл“ – да задължим правителството да му отнеме дерогацията в рамките на седмица, трябва либерализация и да се назначи особен представител. Нашата ПГ знае как се управлява. Нашите колеги кандидати за общински съветници и кметове са се справяли неведнъж с различни предизвикателства. А в нашите редици има един човек, който е повеждал държавата през кризи, бедствия и наводнения и това е г-н Борисов, отбеляза Атанасова.