Балабанов към Петков: ХараКиро, пак ли ще молиш от диванчето на Борисов?

0
722
Станислав Балабанов

Това, което чухте от Атанас Атанасов, не е страх“, обяви Кирил Петков от трибуната

Преди година и половина Кирил Петков говореше как ще вкара Бойко Борисов в затвора. Днес говори в парламента за спазване на думата. Сега е в най-унизителната поза да го моли да продължи да го държи на власт.

Това заяви от парламентарната трибуна Станислав Балабанов от ИТН в реплика по повод изказване на Кирил Петков, който заяви, че най-важното е да си спазваш думата.

„Пак ли ще стоиш на диванчето пред кабинета на Борисов да го молиш да ти отвори вратата и да останеш на власт“, обърна се той към Петков.

„Думата харакири вече има ново значение – „хараКиро“, изгаври се Балабанов.

„В политиката, както и в живота, най-важното нещо е да си спазваш думата. Най-важното е всяко свое действие да го правиш не от страх и алчност, а от чувство за дълг“, заяви преди това съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Това, което чухте от Атанас Атанасов, не е страх“, извика Петков от трибуната. Преди това Атанасов обяви от името на групата, че ПП-ДБ канят ГЕРБ-СДС за изпълнение на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство с „взаимноприемлив“ кандидат за премиер и с настоящия състав на Министерския съвет.

„Всичко започва от чувството за отговорност и спазена дума. Споразумението предвижда ротация на премиерите след 9 месеца. Нищо друго“, каза Петков.