Бившият шеф на кабинета на президента Калоян Методиев: ПП и ИТН са негови проекти. Радев се уплаши от акцията на прокуратурата, беше си облякъл униформата върху костюма (Видео)

0
656
Калоян Методиев

Ако не се бяха събрали хора, нямаше и да излезе с юмрука. Щеше да си седи зад пердето, твърди той

Бившият началник на кабинета на президента Румен Радев – Калоян Методиев направи разкрития от кухнята за събитията на „Дондуков“ 2 по време на лятото през 2020 г.

Тогава прокуратурата влезе в сградата на президентството, след което последваха протести, падане на правителството и нови избори.

В интервю за ютуб канала на журналиста Ивелин Николов Калоян Методиев разкрива, че Радев е бил страшно уплашен при влизането на прокуратурата, а по-късно е искал да бутне Нинова, за да може да спечели втори мандат.

Ето акценти от интервюто с Калоян Методиев.

Прокуратурата не нахлува, беше получила разрешение от съда, получи разрешение и от главния секретар на президента. Ако не беше получила разрешение, трябваше да се стреля с охраната на НСО.

НСО нямаше да ги пусне, ако не беше получила разрешение от главния секретар на президента.

Дойдоха в 8 сутринта. Бяхме 10-ина човека, включително и 8-годишният ми син, тъй като това беше в разгара на Ковид кризата. Президентът тогава ни заряза. Дойде чак в 13.00 часа на работа. Остави ни сами вътре.

Беше изключително уплашен. В 16.05 часа ми връчиха призовка да се явя на разпит в 16.30 часа на разпит. Слязох да му кажа. От страх си беше облякъл върху костюма военната униформа.

Беше истински уплашен. Митът за смелия мъж рухна окончателно. Човекът с униформата зад перденцето, който гледаше колко души ще се съберат отдолу, ми падна в очите.

Ако не се бяха събрали хора, нямаше и да излезе. Щеше да си седи зад пердето.

Пламен Узунов и Николай Копринков стояха в сянка по мое време. Разривът ни с президента дойде след един разговор, в който той ме извика в кабинета си и ме заплаши и започна да ме рекетира, че ако подкрепям Корнелия Нинова по време на вътрешния избор на БСП, няма да замина посланик, защото разривът беше назрял.

Викаше един по един в президентството вътрешната опозиция, за да свалят Корнелия Нинова. Почнаха да се занимават с партийно строителство. Питах го защо го прави, защо разбива алтернативата. Говорим за лятото на 2020 г., Бойко Борисов беше тръгнал да се срива, нямаше ИТН. И той ми каза: „Ако БСП се срути на изборите, ГЕРБ ще спечелят, аз ще съм алтернативата и ще ме изберат за нов мандат.“ Това е изречението на цялата му политическа кариера, логика и разбиването на държавата.

Той заедно с Борисов подкрепяше Кирил Добрев да стане председател на БСП.

ИТН и ПП са проекти, които са правени от президента. Хора от ИТН пристигаха в президентството.

Радев е враг номер 1 на симпатизантите на БСП. Предател! Обезкърви ги.

Ако правителството беше друго, Радев щеше да е евроатлантик, щеше да си изкара натовската униформа. Тук става въпрос за желание за власт, за узорпаторство. Той си работи с определени кръгове, които са доста либерални, а за пред публиката играе.

Започвам да си мисля, че Бойко Борисов се нуждаеше от Радев. Първият човек, който го разкри, беше Стефан Данаилов. Той в едно интервю каза, че е катил.